PROF. FILIPOVIĆ NOVI DIREKTOR: Fond za nauku dobio novo rukovodstvo

Lj.B.

14. 07. 2024. u 13:34

Prof. dr Nenad Filipović, redovni profesor Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu i trenutni rektor Univerziteta u Kragujevcu od 2018. godine, imenovan je za novog direktora Fonda za nauku.

ПРОФ. ФИЛИПОВИЋ НОВИ ДИРЕКТОР: Фонд за науку добио ново руководство

arhiva

„Imenovanje na poziciju direktora Fonda za nauku za mene predstavlja jedan novi izazov gde ću pokušati da poboljšam poziciju naših istraživača u celoj Srbiji u odnosu na Evropu i svet, da povećam vidljivost naših istraživanja i primene u svakodnevnom životu kao i van prostora naše zemlje“, rekao je prof. dr Filipović.

Ističe i to da Fond za nauku treba da postane glavni motor pokretanja istraživanja u celoj Srbiji ali i saradnje sa ostalim vrhunskim istraživačima u svetu, da omogući bližu saradnju nauke i privrede, da poveća svoju vidljivost kod ostalih međunarodnih fondova za nauku i da postane dominantan izvor finansiranja nauke, ne samo u Srbiji, nego u celom regionu.

Prof. dr Filipović je prepoznat kao vodeći stručnjak u oblasti primenjene mehanike, bioinženjeringa i informatičkih tehnologija, sa impresivnim naučnim i istraživačkim dostignućima na međunarodnom nivou. Trenutno ima najviše vođenih međunarodnih naučnih projekata u celom regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)