ODRŽAN KAMP "PARKUP" - Studentski timovi razvijali inovativne startap ideje

Lj.B.

18. 07. 2024. u 11:59

U organizaciji Naučno tehnološkog parka (NTP) Beograd, i ovog leta održan je studentski startap kamp „ParkUP koji je okupio 90 studenata sa fakulteta iz cele Srbije, među kojima i 14 studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

ОДРЖАН  КАМП PARKUP - Студентски тимови развијали иновативне стартап идеје

ETF

Studenti su bili podeljeni u 15 multidisciplinarnih timovima, koji su imali zadatak da razviju neku od inovativnih startap ideja. Tokom petodnevnog kampa, oni su vredno učili o inovacijama, razvoju poslovnog modela, analizi tržišta i drugim temama važnim za razvoj preduzetničkih ideja. Na samom kraju, timovi su prezentovali svoje ideje, koje su osmislili tokom trajanja kampa. Od inovativnih proizvoda u oblasti digitalne poljoprivrede, mobilnih aplikacija namenjenih osobama sa određenim bolestima ili invaliditetom, naočara virtuelne realnosti (VR) za detekciju bolesti oka, do aplikacija za povezivanje košarkaških juniora ili učenje golfa i softverskog rešenja za detekciju nepoželjnih i-mejl poruka, studenti su pokazali veliku kreativnost i inovativnost.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu prepoznao je kreativnost i inovativnost kod studenata i podržava razvoj preduzetničkih veština, a u poslednjoj akrediticiji ove školske godine nastavni plan i program je modernizovan uvođenjem predmeta „Upravljanje softverskim projektima i tehnološko preduzetništvo“ na osnovnim akademskim studijama. Takođe, u februaru 2024. godine, predstavljen je Inovacioni inkubator, koji ima za cilj podršku i pomoć timovima i pojedincima sa našeg fakulteta u razvoju inovativnih ideja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!