ZAŠTO POSTATI DATA SCIENTIST: Savladaj najtraženiju veštinu današnjice uz Coders Lab

Promo

01. 08. 2024. u 16:00

CODERS Lab, renomirana škola za kodiranje kao deo izdavačke kuće Klett, ovog septembra lansira novu obuku za Data Scientist-a, uključujući dodatni modul za veštačku inteligenciju (AI).

ЗАШТО ПОСТАТИ DATA SCIENTIST: Савладај најтраженију вештину данашњице уз Coders Lab

Foto: Promo

U današnjem svetu, podaci su sveprisutni. Svaka naša interakcija, transakcija ili pretraga na internetu generiše gomilu podataka. Ali, sami podaci nisu vredni dok ih neko ne analizira i ne pretvori u korisne informacije. Upravo zato su Data Scientist-i postali toliko važni.

Ako ste se ikada pitali zašto je ova veština toliko tražena i kako možete postati Data Scientist, na pravom ste mestu.

Zašto postati Data Scientist?

1. Velika potražnja i sigurnost posla: Možda ste već čuli koliko su Data Scientist-i traženi širom sveta. Kompanije iz svih industrija – zdravstvo, finansije, marketing, pa čak i sport – traže ljude koji mogu da im pomognu da bolje razumeju svoje podatke. Ova velika potražnja znači i sigurnost posla, što je danas vrlo važno.

2. Atraktivne plate: Zbog visoke potražnje, plate Data Scientist-a su vrlo konkurentne. Ako ste u potrazi za poslom koji nudi dobru zaradu i mogućnosti za napredovanje, ovo je pravi put za vas.

3. Raznovrsne mogućnosti primene: Kao Data Scientist, imate priliku da radite na raznovrsnim projektima. Možete analizirati tržište, predviđati ponašanje potrošača, optimizovati poslovne procese ili razvijati nove proizvode. Svaki dan donosi nove izazove i mogućnosti za učenje.

4. Kontinuirano učenje i napredak: Tehnologija i metode u oblasti Data Science-a se stalno menjaju i unapređuju. To znači da ćete uvek imati priliku da učite nešto novo i razvijate svoje veštine. Ako volite da budete u toku sa najnovijim trendovima, ovo je pravi posao za vas.

Kako postati Data Scientist?

1. Steknite osnovna znanja i veštine: Prvi korak je da naučite osnove programiranja, statistike i analize podataka. Python je najčešće korišćen programski jezici u ovoj oblasti. Takođe, važno je da razumete statistiku i matematiku, jer su one osnova za analizu podataka.

2. Završite specijalizovanu obuku: Jedan od najboljih načina da započnete svoju karijeru je da završite specijalizovanu obuku. Coders Lab nudi sveobuhvatan kurs za Data Scientist-a koji vas vodi od početnika do stručnjaka. Naša obuka pokriva sve što vam je potrebno – od teorije do praktičnih vežbi na realnim projektima.

3. Radite na projektima: Praktično iskustvo je ključno. Tokom obuke u Coders Lab-u, radićete na realnim projektima. Ovo će vam pomoći da primenite ono što ste naučili i izgradite portfolio koji će impresionirati poslodavce.

4. Iskoristite podršku mentora: Naši mentori su tu da vas podrže na svakom koraku. Bilo da imate tehničko pitanje ili vam treba savet za karijeru, možete računati na našu podršku.

Postati Data Scientist nije samo o sticanju tehničkih veština, već o otvaranju vrata ka uzbudljivoj i dinamičnoj karijeri. Data Science je najtraženija veština današnjice zbog velike potražnje, atraktivnih plata i širokih mogućnosti primene. Coders Lab vam nudi sve što vam je potrebno da započnete ovaj put sa samopouzdanjem.

- Cilj naše obuke je da polaznike u potpunosti pripremimo za rad odmah nakon obuke. Verujemo da je praktičan rad uz podršku stručnjaka ključan za uspeh Stoga nam je najveći fokus na praktičnom radu uz stalnu podršku predavača i mentora.

Kako se prijaviti?

Obuka za Data Scientist-a počinje u septembu 2024. godine i traje do aprila 2025. godine. Predavanja se održavaju uživo, onlajn, vikendima, što omogućava fleksibilnost i lako usklađivanje sa drugim obavezama. Radi se u malim grupama 12-15 polaznika, tako da je neophodno rezervisati svoje mesto na vreme.

Za sve dodatne informacije, prijavu ili besplatne konsultacije sa savetnikom za obuke posetite www.coderslab.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone