OTVARA SE CENTAR "MOLEKULSKA FORENZIKA": Najsavremenije opremljena laboratorija biće na usluzi državi

B. B.

03. 09. 2024. u 12:16

MINISTARSTVO prosvete raspisalo je tender za rekonstrukciju i dogradnju Bloka D Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, gde će biti otvoren ekspertski centar "Molekulska forenzika".

ОТВАРА СЕ ЦЕНТАР МОЛЕКУЛСКА ФОРЕНЗИКА: Најсавременије опремљена лабораторија биће на услузи држави

Foto Ž. Knežević

Vrednost posla procenjena je na 450 miliona dinara, a ako se sve bude odvijalo po planu radovi bi trebalo da počnu u novembru. Rok za završetak je šest meseci.

Prema rečima prof. dr Gorana Roglića, dekana Hemijskog fakulteta u Beogradu, "Molekulska forenzika" će biti centar analitike koji će raditi poslove za državu.

- Centar će imati najsavremeniju opremu koju nemaju ostale laboratorije u zemlji - kaže Roglić. - U njemu će raditi profesori i asistenit sa Hemijskog fakulteta, najeminentniji stručnjaci, koji će biti zaduženi za rešavanje probleme u raznim oblastima što nije moguće u rutinskim laboratorijama.

Za otvaranje ekspertskog centra "Molekulska forenzika" predviđena je rekonstrukcija dela objekta - Bloka D, kao i njegova dogradnja ka atrijumu.

Hemijski faklutet u Beogradu je još 2017. godine podneo zahtev ministarstvu prosvete za finansianje projekta "Formiranje ekspertskog centra - Molekulska forenzika" u vrednosti od skoro 10 miliona evra. U okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan 2020. godine dobijen je projekat kojim su obezbeđena sredstva za izradu detaljnog plana, ako i studije izvodljivosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA RADNA MESTA I DUGAČAK SPISAK BENEFITA: Sve o uslovima koje nudi kompanija Mercator-S