KLUPE PUNE OD SEDPTEMBRA: Poljoprivredno-veterinarska škola upisala sva četiri odeljenja

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 09. 2024. u 14:44

Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Rekovcu upisala je ove godine sva četiri odeljenja prve godine, koliko je i tražila od Ministarstva prosvete.

КЛУПЕ ПУНЕ ОД СЕДПТЕМБРА: Пољопривредно-ветеринарска школа уписала сва четири одељења

Foto:Z.Gligorijević

Škola sada ima 14 odeljenja, što je veliki uspeh s obzirom na to da je pre četiri godine, kada je na čelo ove vaspitno-obrazovne ustanove došao Ljubiša Stevanović, imala samo 9 odeljenja. Većinu, 75 odsto, čine đaci iz Kruševca, Vrnjačke banje, Trstenika, Stopanje, Kragujevca i celog Pomoravlja. U dom učenika, čiji je kapacitet 120 đaka, ove godine upisana su 102 đaka, dok je pre četiri godine u njemu stanovalo samo 65 đaka.

Jedan od razloga veće zainteresovanosti nesumnjivo je što je škola pre tri godine, osim smerova poljoprivredni tehničar, veterinarski tehničar, ekonomski tehničar, uvela smer kuvar, čija je generacija školovanje završila upravo ove školske godine.

-I saradnja sa Institutom za primenu nauke u poljoprivredi sigurno je doprinela povećanju broja đaka. Uslovi za rad i učenje u školi, kao i boravak u domu su odlični. Ponosni smo što smo dobili “Erazmus plus”, u okviru koga su lane 15 učenika i 3 nastavnika boravili na Kipru šesnaest dana. Ove godine učenici će u posetiti Portugal – kaže Ljubiša Stevanović, direktor Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika u Rekovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!