LAKŠE UČENJE PORTUGALSKOG JEZIKA: Potpisna ankes o saradnji sa univerzitetom Kamoiš iz Portugala

Lj.B.

05. 09. 2024. u 11:05

U REKTORATU Univerziteta u Beogradu potpisan je Aneks o produženju Sporazuma o saradnji između portugalskog Kamoiš Instituta za saradnju i jezik, Univerziteta u Beogradu i Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

ЛАКШЕ УЧЕЊЕ ПОРТУГАЛСКОГ ЈЕЗИКА: Потписна анкес о сарадњи са универзитетом Камоиш из Португала

univerzitet u beogradu

Ovaj Sporazum obnavlja se svake tri godine, a novim aneksom o produženju Sporazum traje do 31. avgusta 2027. godine. Portugalski jezik kao izborni predmet (pomoćni jezik) uči se na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu od školske 2005/2006. godine, upravo zahvaljujući ovoj saradnji. Nastavu izvodi strani lektor, izvorni govornik portugalskog jezika, koji je angažovan na Katedri za iberijske studije Filološkog fakulteta posredstvom instituta Kamoiš. Od oktobra 2007. godine na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu radi i Aula Kamoiš, u kojoj se nalazi bibliotečki fond na portugalskom jeziku, dostupan studentima, profesorima i široj publici.

Aneks su potpisali ambasador Portugala u Beogradu Žoze Rui Veleš Karoso, u ime predsednice Upravnog odbora Kamoiša IP ambasadorka Florbele Paraibe,  rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić i dekanka Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Iva Draškić Vićanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI“ OSVAJAJU VRH PIRAMIDE: Invictus Challenge by Mozzart po prvi put na Rtnju