POZIV INSTITUTA ZA FIZIKU: Saradnja sa studentima iz regiona na naučnim istraživanjima

Lj.B.

09. 09. 2024. u 15:30

Uoči nove akademske godine, Institut za fiziku u Beogradu, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, pozvao je studente sa svih univerziteta u regionu da svoju praksu u akademskoj 2024/2025. obave na Institutu.

ПОЗИВ ИНСТИТУТА ЗА ФИЗИКУ: Сарадња са студентима из региона на научним истраживањима

Foto P. Milošević

Poziv za studentske prakse 2024/2025.

Kroz saradnju sa partnerima širom akademske zajednice, Institut ove godine pokreće novi, obimniji i dostupniji program rada sa studentima zainteresovanim za fiziku i srodne nauke.

Tokom prakse na Institutu, studenti imaju priliku da sarađuju sa profesionalnim istraživačima, kao i da na vrhunskoj opremi rade svoje prve istraživačke projekte.

Kako bi program učinio dostupnijim i jednostavnijim, tim za studentske prakse Instituta za fiziku pripremio je katalog studentskih praksi za akademsku 2024/2025. godinu.

Predložene prakse su prvenstveno namenjene studentima, ali i naprednim srednjoškolcima specijalno motivisanim za istraživački rad u našim laboratorijama i centrima izvrsnosti. Katalog sadrži sažete opise pojedinačnih istraživačkih tema i projekata, toka prakse, uslova za pohađanje, kao i kratke biografije mentora koji su istraživači Instituta.

Predložene teme istraživanja većinom su vezane za širu oblast fizike i njoj pridruženih tehnologija. Pored ovoga, Institut iz godine u godinu sve veći naglasak stavlja na istraživanja na dodiru fizike sa drugim naukama i kreativnim disciplinama, kao i na komunikaciju i promociju nauke i njenog efekta na društvo široj javnosti.

Prijave studenata su moguće tokom cele akademske godine. Studenti se mogu obratiti direktno mentorima (njihovi kontakti su dati u publikaciji), a za sva pitanja, nedoumice i pomoć mogu se takođe obratiti i na ipbstudentskeprakse@ipb.ac.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEMELJ ZA MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I MIR: Pismenost je osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija