Kompanija NIS sa 144,5 miliona dinara podržava „zelene“ projekte

Novosti online

29. 07. 2024. u 17:16

Program „Zajednici zajedno“ ove godine usmeren na obnovljive izvore energije

Компанија НИС са 144,5 милиона динара подржава „зелене“ пројекте

Foto: NIS

Ovogodišnje leto obeleženo izuzetno visokim temperaturama i toplotnim talasima kojima svi svedočimo, još jednom nas je podsetilo na klimatske promene u kojima živimo. Stoga, sve su češći apeli da svako uradi koliko može kako bi se klimatske promene ublažile, a privreda je jedan od ključnih faktora koje u tome mogu pomoći.

Osim što velike kompanije mogu unutar svojih procesa da poboljšaju poslovanje i umanje uticaj na okolinu, još uvek je mali broj kompanija koje i spolja, u sredini u kojoj rade unapređuju kvalitet života u zajednicama u kojima rade.

Jedan od pozitivnih primera u našoj zemlji je kompanija NIS. Najnoviji primer nam stiže u nedavno raspisanom konkursu ove kompanije za finansiranje projekata sa ciljem povećanja proizvodnje “zelene” energije u koje će uložiti 144,5 miliona dinara. O čemu je reč?

U okviru programa “Zajednici zajedno” pod sloganom „Zajedno za zelenu energiju“, ove godine kompanija NIS želi da, u saradnji sa svojim partnerima, podstakne realizaciju ekoloških projekata koji će doprineti korišćenju solarne energije za sopstvenu proizvodnju električne energije postavljanjem solarnih panela na objekte ustanova od javnog značaja. U aktuelnom konkursu za finansiranje projekata mogu učestvovati obrazovne, naučne i zdravstvene ustanove, kao i  ustanove kulture, socijalne zaštite  i sportske ustanove koje se nalaze na teriotriji  13 partnerskih gradova i opština obuhvaćenih programom: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Kikinda, Pančevo, Zrenjanin, Požrevac, Srbobran, Kanjiža, Novi Bečej, Žitište i Veliko Gradište.

Fokusirajući se na obnovljive izvore energije, kompanija NIS u saradnji sa svojim institucionalnim partnerima u ovogodišnjem programskom ciklusu, Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine, nastoji da podrži društvo u smeru održivosti i ukaže na važnost očuvanja prirode i njenih resursa. Prijave na ovogodišnji konkurs  traju do 13. septembra 2024. godine do 16 časova, a uslovi i propozicije konkursa objavljeni su na sajtu kompanije NIS i sajtovima partnerskih lokalnih samouprava. O projektima koji će biti podržani odlučuje komisija, a rezultati će biti objavljeni na sajtu NIS-a tokom oktobra tekuće godine.

Kompanija NIS putem programa „Zajednici zajedno“ već 15 godina kontinuirano ulaže u infrastrukturna unapređenja objekata od javnog značaja u zajednicama u kojima posluje, a svoje aktivnosti u velikoj meri usmerava i na mlade, opravdavajući svoj slogan „Budućnost na delu“. Do sada je samo u okviru programa “Zajednici zajedno” realizovano preko 1100 različitih projekata, u koje je uloženo više od 1,7 milijardi dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!