KRVAVI VODOPAD: Misterija na Antarktiku rešena posle više od 100 godina

07. 07. 2023. u 00:07
U SVETLOM svetu leda i snega, crvena boja je nešto što se najmanje očekuje. Tako su istraživači bili šokirani kada su pre više od 100 godina, 1911. godine, primetili glečer koji je „krvario“ na svom ušću u zaleđeno jezero. Sada su naučnici konačno rešili ovu misteriju.
Povezane vesti

ŠTA SE KRIJE ISPOD LEDENOG BREGA: Naučnici nisu mogli ni da pretpostave šta će otkriti kada se odlomi (FOTO)
MEĐUNARODNI tim naučnika na brodu „Falkor“ Okeaografskog instituta "Šmit" sprovodio je istraživanja u Belinghausenovom moru kada je iznenada dobio priliku da prouči oblast koja je nekoliko dana ranije prekrivena ledom.
29. 03. 2025. u 00:33
Najnovije iz rubrike

Šta se dešava u našem organizmu ako svaki dan pojedemo jaje?
JAJA su izuzetno hranjiva.
12. 05. 2025. u 22:09

DNEVNI HOROSKOP ZA UTORAK 13. MAJ: Ovan da obrati pažnju na dokumentaciju, Rak da se čuva povreda, Strelca očekuju trzavice u ljubavi
SAZNAJTE šta vam donosi Mesec u Strelcu, šta vas u utorak 13. maja očekuje na poslu, u ljubavi, na zdravstvenom planu, u domu i porodici, kako ćete se slagati sa prijateljima...
12. 05. 2025. u 20:00

DANAS NAM STIŽE ASTROLOŠKA OLUJA: Na pun cvetni mesec ova 3 znaka očekuje emotivni raspad i duhovno buđenje
PUN Mesec u Škorpiji donosi duboke transformacije, a naročito će uzdrmati tri horoskopska znaka! Pripremite se za emotivne turbulencije, neočekivane preokrete i lekcije koje menjaju život iz korena!
12. 05. 2025. u 18:49

UŠLI BISTE U AVION, A NE ZNATE GDE ĆE DA SLETI: Fenomen misterioznih letova se širi po svetu
FENOMEN tzv. misterioznih letova (Destination Unknown Flights) sve više osvaja svet, a Scandinavian Airlines (SAS) rasprodao je jedno takvo putovanje za samo četiri minuta.
12. 05. 2025. u 15:22

MESO PRAVI 3D ŠTAMPAČ: Veštačko meso će biti sa manjem sadržajem masti, zaključili ruski naučnici
PRAVLjENjE mesa pomoću 3D štampača, omogućiće sintezu veštačkog mesa bez klanja životinja, kao i "programiranje" njegovog sastava da bi se dobio proizvod sa smanjenim sadržajem masti, rezultati istraživanja ruskih naučnika objavljeni su u međunarodnom časopisu "Frontiers in Bioscience - Landmark".
12. 05. 2025. u 15:15
Komentari (0)