MAPIRANJE HEMIJSKOG SASTAVA POVRŠINE MESECA: Ključ za razumevanje evolucije

30. 11. 2023. u 22:51
KINESKI naučnici rade na projektu koji će im obezbediti ključne podatke za proučavanje evolucije Meseca. Hemija lunarne površine je neophodna za otkrivanje petroloških karakteristika kako bi se razumela evolucija Zemljinog satelita.
Povezane vesti

KINA ZAPOČELA PRVU MISIJU: Prikupljaju uzorake sa asteroida
KINA je danas započela svoju prvu misiju prikupljanja uzoraka sa obližnjeg asteroida noćnim lansiranjem svemirske letelice Tianven-2, javlja Rojters.
29. 05. 2025. u 00:00

NAUČNO ISTRAŽIVANJE: Na šta ukazuju dokazi o neravnomernoj distribuciji vode na Mesecu
ANALIZA lunarnih materijala sa daleke strane Meseca pokazuje da naš prirodni satelit ima manje vode na strani koja je stalno okrenuta od Zemlje.
15. 04. 2025. u 00:30

OVO SE DO SADA NIJE ZNALO O MESECU: Tamna strana pod lupom kineskih naučnika
UZORCI tla i kamenja doneseni sa udaljenije, misteriozne tamne strane Meseca ukazuju na to da bi tlo na tom delu moglo biti suvlje od onog koje je okrenuto ka Zemlji, saopštili su danas kineski naučnici i naglasili da je ipak potrebno više uzoraka za jasniju sliku.
11. 04. 2025. u 00:19

DA LI JE NA POMOLU REŠENJE MISTERIJE: Snimci zalaska Sunca na Mesecu mogli bi da pomognu (VIDEO)
PREDIVAN zalazak sunca koji je snimila privatna sonda Blu Goust (Blue Ghost) kompanije Fajerflaj Aerospejs mogao bi konačno da reši misteriju lunarne prašine.
20. 03. 2025. u 00:33

ISTORIJSKI USPEH NAUČNIKA: Uhvaćeni važni signali na Mesecu
KORIŠĆENjE GNSS signala za navigaciju može smanjiti oslanjanje na ljudske operatere jer ove signale može da pokupi i koristi svemirska letelica autonomno, čak i na udaljenosti od Meseca.
08. 03. 2025. u 00:00
Najnovije iz rubrike

OD SUZA DO UŽITKA: Zašto volimo ljutu hranu
LjUTA jela mogu izazvati neprijatnosti kao što su pečenje, znojenje i čak suze tokom jela, ali za mnoge ljude upravo te reakcije predstavljaju glavni užitak i razlog zašto biraju jako začinjenu hranu - dok je nekima bol tokom jela deluje kao kazna, ljubiteljima ljutog je izazov i zadovoljstvo. Šta se krije iza te sklonosti prema hrani koja peče?
07. 06. 2025. u 00:00

BOJA CVEĆA KOJA PRIVLAČI OBILJE: Starinsko verovanje koje živi i danas
BEZ obzira na to da li ove godine birate popularne geranijume ili ljubičice, svaka od ovih biljaka može vam doneti sreću.
06. 06. 2025. u 22:04

DNEVNI HOROSKOP ZA SUBOTU 7. JUN: Ovnu, Lavu i Vagi stiže novac, Škorpija preispituje poslovne odluke, Jarac da se ne zamera ženama
SAZNAJTE šta vas u subotu 7. juna očekuje na poslu, u ljubavi, na zdravstvenom planu, u domu i porodici, kako ćete se slagati sa prijateljima...
06. 06. 2025. u 20:00

SRPSKA BANJA SA NAJTOPLIJEM IZVOROM U EVROPI ODUŠEVILA POSETIOCE: Cena noćenja će vas šokirati
VRANjSKA banja nalazi se na jugu Srbije, udaljena 12 kilometara od Vranja, a ujedno predstavlja i jednu od najstarijih banja u Srbiji.
06. 06. 2025. u 19:49

DA SE NE BISTE PREVARILI PRILIKOM KUPOVINE: Kako da znate da je mango zreo
Volite mango ali niste sigurni kada je zreo i najslasniji za jelo? Da biste se uverili u to, obratite pažnju na sledeće znakove:
06. 06. 2025. u 16:03
Komentari (0)