ZABAVITE PRIJATELJE NEOBIČNIM SAZNANJIMA: Ako ne znate o čemu da pričate ovo je rešenje

Bojana Jovanović

19. 08. 2024. u 15:00

TOLIKO se dobro poznajete i dugo družite sa svojim prijateljima da ponekad ne znate o čemu biste više razgovarali. Rešenje za može biti da saznate zanimljive činjenice o temama koje vas zanimaju i podelite ih sa ljudima oko vas. Pomoći ćemo vam da napravite bazu, od spoznaja koje su nama bile interesantne...

ЗАБАВИТЕ ПРИЈАТЕЉЕ НЕОБИЧНИМ САЗНАЊИМА: Ако не знате о чему да причате ово је решење

Foto Shutterstock

Životinje mogu da doživljavaju vreme drugačije od ljudi. Manjim životinjama svet oko njih se kreće sporije u poređenju sa ljudima. Daždevnjaci i gušteri, na primer, percipiraju vreme sporije od mačaka i pasa. To je zato što doživljaj vremena zavisi od toga koliko brzo mozak može da obradi informacije koje prima.

Naš mozak stalno „jede“ sam sebe. U ovom procesu, zvanom fagocitoza, ćelije obavijaju i koriste manje ćelije ili molekule da bi ih uklonile iz sistema. Ne brinite, fagocitoza nije štetna, zapravo pomaže u očuvanju naše sive mase.

Žirafe imaju 30 puta veće šanse od ljudi da ih udari grom. Sprovedena su merenja u periodu od 1996. do 2010. godine, kada je populacija ovih životinja iznosila samo 140.000. Utvrđeno je da svake godine dolazi do 0,003 smrti na hiljadu žirafa, što je 30 puta više od ekvivalentne stope smrtnosti od udara groma kod ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODNA RAVNOPRAVNOST: Nepokolebljiva energija jednakosti među polovima