ČUVAJTE ZDRAVLJE I NOVAC: Planirajte obroke unapred

Bojana Jovanović

21. 08. 2024. u 07:00

Da li znate zbog čega je važno da planirate obroke? Za početak, planiranje predstavlja ogromnu uštedu novca.

ЧУВАЈТЕ ЗДРАВЉЕ И НОВАЦ: Планирајте оброке унапред

Foto Shutterstock

Ako kupujete hranu bez jasnog nedeljnog plana obroka ne znate za šta ćete je koristiti i do kada može da se upotrebi, pa ćete, najverovatnije, deo morati da bacite. Kada isplanirate obroke unapred, nećete u prodavnici kupovati hranu samo zato što je tu pred vama.

Osim novca, ovaj način organizacije štedi vam i vreme, na duže staze. Ušparaćete sate tokom radnih nedelja, kada ćete u prodavnici brzinski kupovati samo ono što vam je potrebno.

Takođe, zdravije ćete se hraniti. Kada u poslednjem trenutku smišljate šta ćete jesti, najverovatnije se nećete latiti nekog recepta za pripremu zdravog obroka. Zato, sa planiranjem nedelju unapred, ili čak i duže, smislićete zdrava jela i kupiti iste takve proizvode. A ako želite dodatno da uštedite na vremenu, kupujte konzervirane, poluobrađene sastojke. Manje hrane ćete bacati, jer se neće događati da prođe rok trajanja namirnicama koje ste olako kupili, ili da vam se voće i povrće ukvari.

Svako planiranje smanjuje nivo stresa, pa i ovo. Neće vam se događati ni da vas uhvati panika zbog toga što ne znate šta ćete spremiti ukućanima za večeru ili što ne znate kada ćete to stići, uz sve dnevne obaveze koje imate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!