DA LI DA SE PAZITE U SAOBRAĆAJU, KAKVI SU VAM PORODIČNI ODNOSI: Astro "Novosti" - Šta natalna karta otkriva o vašoj trećoj astrološkoj kući?

Astrolog Marina Jungić Milošević

01. 06. 2024. u 12:37

AKO ste komunikativni, brzi, svestrani i odlično informisani o svemu, ne možete da živite bez automobila i spavate sa mobilnim telefonom, verovatno vam je u ličnom horoskopu naglašena treća astrološka kuća.

ДА ЛИ ДА СЕ ПАЗИТЕ У САОБРАЋАЈУ, КАКВИ СУ ВАМ ПОРОДИЧНИ ОДНОСИ: Астро Новости - Шта натална карта открива о вашој трећој астролошкој кући?

Foto: Shutterstock

Čim izađete iz svoje kuće, nailazite na simboliku ovog astrološkog polja, a to je vaša neposredna okolina - komšiluk, lift, stepenice, ulaz zgrade, ulica, kiosci, autobuska stajališta, saobraćaj, javni prevoz, taksisti, vozači, poštari... Ova astrološka kuća "zadužena" je i za trgovinu, dokumenata, pisma, menice, čekove, platne kartice.

Treća kuća, analogna znaku Blizanaca, simbolizuje vaš intelekt, logiku, način na koji razmišljate i donosite zaključke i odluke, odnosno, da li su one pod uticajem vaših emocija ili logike i razuma. Pokazuje kakvi ste bili u detinjstvu, koliko ste društveni, kako koristite svoju inteligenciju, kako se snalazite u situacijama koje zahtevaju mentalni napor, odnosno, kako učite i usvajate znanja. A to se vidi preko simbolike planeta u trećoj kući i planeta koje njom vladaju.

Foto: Shutterstock

Njihove pozicije i aspekti pokazuju vaše mentalne i intelektualne sposobnosti, mogućnost putovanja, odnose sa braćom i sestrama, rođacima i bližom okolinom, komšijama, saradnicima, snalažljivost u saobraćaju i sl. Tako vas sa Suncem u trećem polju prati sreća na putovanjima, a ako je loše aspektovano, preti vam opasnost u saobraćaju, dok su odnosi sa braćom i sestrama narušeni. Merkur u trećoj kući daje "klikeraše", koji brzo misle i kapiraju, brzo uče, imaju sjajne reflekse i odličnu moć opažanja. Loše aspektovan, donosi opasnost od povreda prstiju i šake u saobraćaju, svađe sa rodbinom i saradnicima.

Loši aspekti donose opasnost u saobraćaju, povrede prstiju i šake, psihičke probleme, narušene odnose sa rođacima

Mars daje ljubav prema brzoj vožnji ali i oštroumnu osobu brzu na jeziku, dok njegovi loši aspekti donose opasnost u saobraćaju, naročito od šinskih vozila. Dobro aspektovan Jupiter daje izuzetan dar za pisanje, dok loši aspekti mogu biti uzrok i psihičkih problema. Harmonični aspekti Neptuna u ovom polju daju talenat za umetnost, dok loše aspektovan Saturn nepovoljno utiče na koncentraciju. Mesec u horoskopu muškarca donosi mu naklonost žena, a sa lošim aspektima on može da potcenjuje nežniji pol.

Foto: Profimedia

OD PISCA DO TAKSISTE

PLANETE su u trenutku vašeg rođenja, zauzele svoja mesta u astrološkim kućama, koje su analogne zodijačkim znacima. Tako prva kuća odgovara Ovnu, druga Biku, treća Blizancima, četvrta Raku, peta Lavu, šesta Devici, sedma Vagi, osma Škorpiji, deveta Strelcu, deseta Jarcu, 11. Vodoliji i 12. znaku Riba. Prilikom tumačenja horoskopa, gledaju se planete u svakoj kući i znaci u koje ona "pada", a ako su prazne, tumače se aspekti planeta koje upravljaju tim znacima.

Treća kuća simbolizuje sve vidove komunikacija - mobilne telefone, mejlove, kompjutere, laptopove, tablete, a pre svega, pisanu reč, književnost, izdavačku delatnost, novinare, TV voditelje, medije, radio, televiziju, kao i internet (ove oblasti simbolizuje i 11. kuća, analogna Vodoliji). Treća kuća odnosi se i na saobraćaj, kraća putovanja, izlete, prevozna sredstva, ali i ključeve od automobila. Sunce u ovoj kući može dati vrhunskog intelektualca, talentovanog pisca, ali i spretnog vozača taksija.

Mars u Blizancima u trećem polju daje ljubav prema motorima, a Venera prema mercedesima. Mesec nosi opasnost u saobraćaju od klizavog kolovoza, Uran od prevrtanja, Neptun od vožnje po magli, a Saturn od kamiona.

 

 

BONUS VIDEO - POSLE DEVET GODINA, PONOVO JA: Nataša Bekvalac progovorila o novitetima u njenom životu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZNAM ŠTA JE PROBLEM Ceca ima poruku za Piksija pred meč odluke: Vodila sam fudbalski klub