PREPORUKA DIZAJNERA ENTERIJERA Bele kuhinje za nežne kulinare

Bojana Jovanović

09. 04. 2024. u 18:02

Koliko god na prvi pogled delovale nepraktično, jer se lakše prljaju, kuhinje u beloj boji preporuka su velikog broja dizajnera enterijera. Mogu biti potpuno bele, odnosno takve da su im bukvalno svi elementi te boje, a mogu da imaju i radnu ploču u crnoj ili boji drveta.

ПРЕПОРУКА ДИЗАЈНЕРА ЕНТЕРИЈЕРА  Беле кухиње за нежне кулинаре

Foto Shutterstock

Ako se odlučite za kombinaciju sa crnom, bilo da je reč o mermeru, drvetu ili nekom veštačkom materijalu, vaša kuhinja će delovati elegantnije, a donekle i strožije, pogotovo ako površine u kontrastnoj boji imaju visoki sjaj. S druge strane, svetla boja drveta učiniće kuhinju nežnijom i više poput onih uređenih u skandinavskom stilu.

Viseći elementi mogu biti dvodelni, sa donjom policom u peskiranom staklu a gornjom zatvorenom, belom. U tom slučaju neka donji delovi kuhinje, ispod radne ploče, budu potpuno beli, kao i rasveta i barske stolice. Popularne su i kuhinje nalik starinskim, sa kredencima i staklenim površinama uokvirenim drvenim ramovima, kroz koje se vidi sadržaj visećeg elementa, ali i potpuno "zatvorene" i ravne površine, bez ručkica za otvaranje (pomeraju se samo pritiskom na magnet), iza kojih se uopšte ne nazire šta se nalazi. U njima ćete, baš kao nekada u detinjstvu kada ste se igrali memorije, sa karticama sa slikama okrenutim naopačke, na jednobojnu stranu, samo vizuelno pamtiti šta se iza kog dela nalazi i time se rukovoditi.

Za koju god od kombinacija da se odlučite, odlično će se uklopiti mali kućni aparati u beloj boji, sa tek ponekim detaljem u pastelnoj nijansi. Ugradne indukcione ploče kao stvorene su za kuhinjsko "ostrvo" koje će, sa ovakvim šporetom, izgledati potpuno minimalistički. Isti efekat postići ćete ugradnim rernama, u visini očiju, na zatvorenim visećim delovima. Na patos možete staviti svetle pločice, većih dimenzija, ali i brodski pod, pa i manji ćilim, a ukoliko imate prirodno osvetljenje, stavite na prozor tanke, gotovo neprimetne zavese bele boje, ili se odlučite samo za roletne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo