NAMEŠTAJ NEOBIČNOG OBLIKA "Leteći tanjiri" u dnevnoj sobi

Bojana Jovanović

12. 04. 2024. u 18:58

Zašto obično kad može neobično? Ukoliko vam je blizak ovakav način razmišljanja, verujemo da želite da se ogleda i u izboru nameštaja u vašem domu.

НАМЕШТАЈ НЕОБИЧНОГ ОБЛИКА  Летећи тањири у дневној соби

Foto Shutterstock

Srećom, isto rezonuju i dizajneri, pa moderni enterijeri zaista tako i deluju, sačinjeni od nameštaja krajnje neobičnih formi, koje naginju ka futurizmu. Što i ne bi, kada je sveopšti trend u dizajnu, od automobila do garderobe, zakoračio u tom pravcu. To ne znači da retro stil odlazi u zaborav, već da se na taj način, u izgledu nameštaja dočarana prošlost, uspešno može kombinovati sa budućnošću. Jer ovakav nameštaj uklapa se u svaku "scenografiju" vašeg doma.

Fotelje jajastog oblika, manje ili veće, bez nogara, odaju utisak kao da lebde u prostoru, a udubnost im tom prilikom nije narušena. Svakako, one od kože i štofa prijatnije su za sedenje od plastičnih, koje su, pak, još efektnije. Uostalom, ako poželite da duže boravite na njima, uvek možete staviti meko jastuče na sedalni ili leđni deo. Ima ih i oštrih formi, sa nogarima nalik onim kod kamperskih stolica, na rasklapanje, a sedalnim i leđnim delom od drugog materijala i boje, ili žičano mrežastih, na kojima kontrast čini meko krzno.

Stolovi mogu da izgledaju poput letećeg tanjira, sa šupljikavim, loptastim osloncem, i ovalnim gornjim delom, često providnim, sačinjenim od stakla. Popularni su, a i lako uklopivi u ostatak enterijera, i oni šuplji, prazni u sredini, napravljeni samo od ivica u obliku pravougaonika. Ovakva vrsta praznine zanimljivo izgleda i na poptpuno praznim i otvorenim stočićima sa ogledalom, ali i na foteljama koje izgledaju bukvalno kao polovina kokosovog oraha, u čijem se udubljenju sedi.

Police mogu nastati od krivudavih oblika i materijala po želji, slobodnih su formi, a jedno od originalnijih rešenja je ona za knjige, u obliku velike krošnje, gde je svaka grana oslonac za neko od vašeg omiljenog štiva.

Kreveti ili garniture za sedenje izgledaju kao da su napravljeni od lego kocki, odnosno sastoje se iz više delova i oblika. Boje su mahom pastelne i svetle, a ako se pojavi i neka tamnija, poželjno je da u njenoj blizini bude neki komad nameštaja nežnije nijanse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)