PROBLEMI U LJUBAVI I NA POSLU Astro savet za četvrtak 2. maj: Pluton kreće retrogradno, čuvajte se

Astrolog Marina Jungić Milošević

02. 05. 2024. u 07:00

PLUTON (planeta strasti, bogatstva, podsvesti, fanatizma, kriminala), prvi put od kada je posle 225 godina ušao u Vodoliju, danas u 19.44 kreće retrogradnim hodom sa 2. stepena tog znaka, u kome će ostati do 19. novembra.

ПРОБЛЕМИ У ЉУБАВИ И НА ПОСЛУ Астро савет за четвртак 2. мај: Плутон креће ретроградно, чувајте се

Foto Shutterstock

Drugi stepen simbolizuje novac, nekretnine, banke, a Vodolija nauku, elektrotehniku, fotografiju, avijaciju, internet, IT tehnologije. Preko tih oblasti će se najviše prelamati igre moći i dominacije, nezakoniti poslovi i problemi sa finansijama, mada će i emotivni odnosi (2. stepen je analogan Biku, znaku ljubavi) biti pod negativnim uticajem Plutona, uglavnom zbog partnerove nespremnosti na kompromis.

U trenutku kada kreće retrogradnim hodom, Pluton pravi napet aspekt sa Venerom i Suncem u Biku, najavljujući probleme sa autoritetima, nadređenima, poslovnim ali i ljubavnim partnerima, koji mogu biti isključivi i netolerantni. S druge strane, ovaj aspekt naglašava snagu volje, organizacione sposobnosti, hrabrost i hladnokrvnost i daje beskompromisne borce.

Ove osobine doći će do izražaja u zanimanjima koja imaju veze sa vojskom, policijom, hirurgijom, avijacijom i modernim tehnologijama, pošto retrogradni Pluton obrazuje i sekstil sa Marsom u Ovnu. Retrogradni hod Plutona će najviše osetiti Ovnovi, Škorpije i Jarčevi.

Večeras, u 20.53, Mesec ulazi u Ribe, praveći sekstil sa Venerom i Suncem (romantični ljubavni susreti), što donekle ublažava uticaj napetih aspekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo