ŠTA KAŽE HOROSKOP - KAKVE PRIJATELJE BIRAMO? Detalje otkriva 11. astrološka kuća, ali i podznak

Astrolog Marina Jungić Milošević

09. 06. 2024. u 13:29

KAŽU da prijatelje, za razliku od rođaka, odnosno članova prodice, možemo da biramo.

ШТА КАЖЕ ХОРОСКОП - КАКВЕ ПРИЈАТЕЉЕ БИРАМО? Детаље открива 11. астролошка кућа, али и подзнак

Foto: Shutterstock

Neki ih steknu još u obdaništu i ostaju im verni, a drugi kroz različite životne okolnosti. Ima i onih koji mogu da se pohvale novim prijateljstvima u zrelijem dobu.

Zodijački znaci imaju svoja pravila kada je reč o prijateljskim vezama, što između ostalog pokazuje i znak na vrhu njihove 11. astrološke kuće. Ukoliko se ne pronalazite odmah u ovom opisu, kao polaznu osnovu možete da uzmete znak u kojem je vaš podznak.

OVAN

Omiljeni ste među vašim prijateljima i rado im pomažete. Njihov posao često ima veze sa medijima, putovanjima, strancima ili opasnim zanimanjem. Loši aspekti Urana, vladaoca 11. polja, mogu donose iznenadni gubitak prijatelja ili raskid prijateljstva.

BIK

Sa Neptunom i Jupiterom, vladaocima 11. kuće, volite da se družite sa pevačima, glumcima, TV voditeljima, ali i sa osobama koji se bave alternativnim vidovima lečenja, astrologijom. Sa loše aspektovanim Neptunom, čuvajte se lažnih prijatelja.

BLIZANCI

Lako sklapate poznanstva, imate više prijatelja među muškarcima, a žene Ovnovi i među sportistima. Sa loše aspektovanim Marsom i Plutonom, vladaocima 11. kuće, sami sebi stvarate neprijatelje, jer nećete da popustite kada bi trebalo.

RAK

Prijatelje pronalazite u vašem poslovnom okruženju ali i u porodičnom ambijentu, jer vašim 11. astrološkim poljem upravlja Venera, planeta ljubavi i posla. Od njenih aspekata zavisi da li prijateljima sve praštate i kada to objektivno ne zaslužuju.

VATRENI ZNACI PRISKAČU U POMOĆ

NAJVEĆEG prijatelja među zodijačkim znacima, Vodoliju, bije glas da će pre priskočiti u pomoć nepoznatoj, nego bliskoj osobi iz svog okruženja.

Ali, to je još jedna od astroloških zabluda, budući da ovaj human znak pomaže i znanima i neznanima, često ne očekujući ništa zauzvrat, dok većina ostalih znakova ima nešto drugačije standarde. Jer upravo 11. astrološkom kućom, koja između ostalog simbolizuje prijateljstvo, upravljaju Uran i Saturn, vladaoci Vodolije.

I plemeniti Lav voli da pomogne, naročito nemoćnima, bolesnima, starima i deci, kao i velikodušni Strelac, koji ne žali ni vreme, ni novac, ako može da priskoči u pomoć. Ne smemo da zaboravimo ni pouzdanog Jarca, pod vlašću Saturna i Urana, planeta trajanja i globalne mreže (interneta), koje im omogućavaju da stvaraju čvrste spone prijateljstva.

LAV

Blizanci su na na vrhu 11. kuće.Ponosni ste na vaše prijatelje koje poznajete od malih nogu, iz škole ili komšiluka. Inteligentni su, snalažljivi, odlično informisani i od njih uvek možete da čujete dobar savet. Ako vam je Merkur u Biku, Strelcu, Ribama, čuvajte se lažnih prijatelja.

DEVICA

Pošto Mesec, simbol privatnog života i emocija, upravlja vašim poljem prijatelja, oni su često gosti u vašem domu. Ako je u 11. polju više planeta, provodite više vremena kod prijatelja. S nekim, kako vreme prolazi, možete da uđete i u ljubavnu vezu.

VAGA

Popularni ste i omiljeni u društvu prijatelja koji su uglavnom moćni, velikodušni, ugledni i uticajni, jer Sunce upravlja vašom 11. kućom. Aspekti Sunca sa Venerom i Jupiterom pokazuju kada i u kojim situacijama možete da se oslonite na vaše prijatelje.

ŠKORPIJA

Sa Merkurom, vladaocem vaše 11. kuće, prijatelje stičete među poslovnim saradnicima i rođacima, kao i u medicinskim krugovima. Oni su odlično informisani, praktični, uvek spremni da vam priskoče u pomoć sa savetom ili konkretnom pomoći.

STRELAC

Vašim 11. poljem upravlja Venera, pa preko prijatelja možete da upoznate i budućeg bračnog partnera, a možete i da stanete na "ludi kamen" sa prijateljem. Vaši prijatelji su umetnici i osobe koje su poznate u javnosti, preko posla kojim se bave.

JARAC

Odan ste i veran prijatelj na koga vama bliske osobe uvek mogu da računaju, ali nije lako ući u krug vaših prijatelja. Planete moći i ekstrema vladaju vašom 11. kućom, pa prijatelje pronalazite među osobama koje se bave rizičnim zanimanjima.

VODOLIJA

Prijatelje stičete među obrazovanim osobama, strancima, osobama koje često putuju, jer vašim 11. poljem vladaju Jupiter i Neptun, simboli prosperiteta, obrazovanja i umetnosti. Njihovi loši aspekti upozoravaju da se čuvate lažnih prijatelja.

RIBE

Vašim 11. poljem upravljaju uzdržani Saturn i ekscentrični Uran, pa prijateljstva ne sklapate lako. Volite da se družite sa osobama koje imaju bogato životno iskustvo, od kojih imate šta da čujete i naučite. Prijatelji vam često pomažu u karijeri.

BONUS VIDEO - KADA DA PITAM ŠEFA ZA POVIŠICU: Numerolog Stefan Dragojlović I Profilisanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije