„One su van kontrole“: Jato divljih kokošaka maltretira selo

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 05. 2024. u 23:20

Oko 100 „divljih“ kokošaka dovodi stanovnike jednog sela u Norfolku u Engleskoj u očaj. Oni tvrde da im ptice uništavaju bašte i sprečavaju ih da spavaju.

„Оне су ван контроле“: Јато дивљих кокошака малтретира село

Foto Shutterstock

Kako kažu stanovnici sela Snetišam, životi su im se pretvorili u pakao kada su „divlje“ kokoške došle iz obližnje šume, piše „Gardijan“. Nejasno je ko je vlasnik zemlje na kojoj žive kokoške, ali seljani veruju da se njihov broj u poslednje vreme povećava.

Požalili su se i na priliv ljudi koji putuju da vide ptice i ostavljaju hranu za njih, što privlači pacove. Meštani su problem izneli pred njihov lokalni parohijski savet, koji sada preti da će kokoške potpuno da ukloni.

-One su prava napast. Ako ti dođu u baštu, sve iskopaju. Ne radi se samo o hrani za kokoške, već o svakom komadu detritusa (rastresiti sloj zemlje, prim.) koji mogu da pronađu i koji donosi pacove. Pacovi su ovde prilično veliki i pakleno se razmnožavaju, rekao je Rod Mekenzi, parohijski odbornik.

Ben King (48), koji živi u ulici u kojoj se ove kokoške gnezde, rekao je da je morao da nosi čepiće za uši da bi mogao da spava jer je njihovo kokodakanje i kukurikanje bilo nesnosno.

-Sada su van kontrole. Da neko dođe i skloni ih odavde, častio bih ga pivom, rekao je on.

Nekim meštanima sela, kokoške ipak odgovaraju jer njihovo prisustvo, kako kažu, daje selu ruralni šarm.

-Ja s njima nemam nikakvih problema. Pre nego što smo se preselili, nismo znali da kokoške ustaju u četiriujutru, ali to ovom mestu daje karakter, rekao je Grem Mekkvid (43), koji se u selo doselio iz Kembridža.

-Dve od njih su u mojoj bašti još otkako su bile pilići i uopšte mi ne smetaju, dodao je on.

Pitanje u vezi s „neposlušnim“ jatom kokošaka pokrenuto je na poslednjem sastanku parohijskog saveta. U zapisniku je zabeleženo: „Primećeno je da građani bacaju razne vrste hrane za kokoške. Ovo prouzrokuje problem s glodarima koji su potencijalno opasni po zdravlje.“

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd