KOLIKO ĆETE BITI USPEŠNI U ŽIVOTU? Kojim poslom da se bavite, da li ste ambiciozni - Sve otkriva Deseta astrološka kuća

Astrolog Marina Jungić Milošević

15. 06. 2024. u 14:33

DESETA astrološka kuća, analogna znaku Jarca, kojim upravlja Saturn, planeta ambicije i želje za moći, jedna je od četiri najvažnije kuće u svakom horoskopu, uz prvu (lične mogućnosti), četvrtu (domovina, poreklo) i sedmu (odnosi sa drugima, javnost).

КОЛИКО ЋЕТЕ БИТИ УСПЕШНИ У ЖИВОТУ? Којим послом да се бавите, да ли сте амбициозни - Све открива Десета астролошка кућа

Foto Pixabay free images

Ona pokazuje koliko ste ambiciozni i koliko ćete biti uspešni. Predstavlja vaše životne ciljeve i njihovu realizaciju, maksimum koji možete da postignete, uspon, prestiž. Simbolizuje karijeru i želju za poslovnim uspehom, čast i ugled, društveni položaj i profesionalni uspeh, poštovanje, dostojanstvo, unapređenje.

Deseta kuća simbolizuje i politiku i sve one koji imaju moć, zakonodavce, dostojanstvenike, kraljeve, prinčeve, državnike, premijere, ministre, sudije, policiju... Naglašena je kod osoba kojima je važno dokazivanje kroz visoke funkcije, ugledne ili autoritativne osobe ili one kod kojih otac ima značajnu ulogu u životu. Predstavlja jednog roditelja (obično istog pola), najčešće onog koji vam predstavlja uzor, kao i odnos s njim, ali i sa osobama koje su vam nadređene, šefovima, direktorima.

Foto: Shutterstock

Stelijum (tri planete jedna do druge) u ovoj kući imaju autoritativni ljudi, lideri, vođe, a sa izazovnim aspektima i oni koji vole da vladaju (kompleks više vrednosti). Važno je ako se ovde nađe Saturn, jer on vlada 10. kućom (analognom Jarcu). Saturn ili Pluton na osi desete kuće govore o osobi čija reč mora biti poslednja. Saturn donosi visok društveni položaj, ali njegovi loši aspekti slute na pad sa pozicije ili vlasti. Dobro aspektovan Jupiter u ovoj kući govori o čuvenim precima, ali donosi i slavu, podršku i pomoć uglednih i uticajnih osoba, kao i roditelja. Ako je loše aspektovan, može ozbiljno da naruši ugled.

Vladalac desete kuće i planete u njoj, otkrivaju zanimanje kojim ćete se baviti. Dve ili više dobro aspektovanih planeta govore o visokom društvenom položaju i dobrim izgledima za uspeh u karijeri. Možete postati poznati po tome čime se bavite (kuća slave i javnih ličnosti), što pokazuje znak na vrhu kuće. To mogu da budu finansije, bankarstvo, trgovina organskim poljoprivrednim proizvodima, ali i trgovina nakitom (vrh desete kuće u Biku), zatim medicina, knjigovodstvo, uslužne delatnosti (vrh desete kuće u Devici), pa književnost, novinarstvo, gluma, ali i trgovina (Blizanci na vrhu 10. kuće), muzika, pisanje, gluma, alternativni vidovi lečenja (Ribe na osi 10. kuće).

USPEH U KARIJERI DO JUNA 2025.

PREKO znaka Blizanaca trenutno prelaze asteriod Karma i čak četiri planete, među kojima je i Jupiter, planeta prosperiteta, novca, putovanja i obrazovanja, koji je 26. maja, posle 12 godina, ušao u taj znak gde ostaje do 10. juna 2025. godine. Ova planeta prvi put, posle 225 godina, obrazuje trigon sa Plutonom u Vodoliji, znaku budućnosti, novih tehnologija, kontakata sa strancima. Ako vam deseta kuća "pada" u taj znak (što znači da imate podznak u Škorpiji ili Strelcu), pred vama je godina u kojoj možete da postignete mnogo u karijeri, da napredujete, promenite posao ili radno mesto, možda i da se preselite u inostranstvo, da češće putujete i stičete nova znanja (stručno usavršavanje, učenje stranih jezika, vožnje, programiranja).

Najbolje je kada se u ovoj kući nađu dobro pozicionirano Sunce, Mesec, Jupiter, Merkur ili Mars.

Sunce podstiče ambiciju i želju za uspehom i moći, donoseći visok položaj ili važnu funkciju. Mesec budi maštu i donosi dar za poslove u medijima, pisanje, novinarstvo, ali i trgovinu. I Merkur donosi uspeh u trgovini, novinarstvu, pisanju, kao i u zanimanjima koja zahtevaju manuelnu spretnost, kontakte sa mnogo ljudi, česta putovanja. Venera podstiče umetnički talenat i uspeh u poslovima koji donose popularnost u medijima, modi, dizajnu nakita. Mars naglašava ambiciju, borbeni duh, hrabrost, istrajnost, donoseći uspeh u zanimanjima koja podrazumevaju uniformu (vojska, policija, hirurgija), tehnika, nauka, sport.

Foto: Shutterstock

Uran podstiče originalne ideje u nauci, pronalazaštvu, elektrotehnici, medijima, avijaciji, astrologiji. Neptun donosi umetnički dar, ali u lošim aspektima može da naruši ugled i da odvede na pogrešan put u karijeri, zbog nerealnih ciljeva. Pluton podstiče ambiciju i istrajnost, a loše aspektovan ljubomoru i osvetoljubivost. Sa ovom planetom u 10. kući rađaju se lideri, osobe koje kod drugih izazivaju oprečna osećanja - ili ih volite ili mrzite, ali ne možete da ih ignorišete.

 

BONUS VIDEO:

KADA DA PITAM ŠEFA ZA POVIŠICU: Numerolog Stefan Dragojlović - Profilisanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama