OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za nedelju 28. jul: Poslednja Mesečeva četvrt u Biku - Dovršite započete poslove

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

28. 07. 2024. u 07:00

MESEC se u svakom znaku zadržava oko dva i po dana, a svaki dan obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim i planetama u našem natalnom horoskopu.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ Астро савет за недељу 28. јул: Последња Месечева четврт у Бику - Довршите започете послове

Foto Pixabay free images

Jednom godišnje, Mesec u Biku obrazuje kvadrat sa Suncem u Lavu, odnosno, poslednju menu koja se naziva poslednja četvrt. Ove godine četvrta Mesečeva faza obrazuje se 28. jula na petom stepenu Bika, znaka ljubavi, novca i uživanja.

Ovaj napet aspekt će se osećati narednih 28 dana koliko traje Mesečev (lunarni) ciklus. Zato će znaci, pod većim uticajem Meseca - Rakovi, Bikovi i Ribe, rođeni u prvoj dekadi, biti podložniji promenama raspoloženja.

Kada je Mesec u fazi opadanja, kao danas, ne preporučuje se da započinjete velike poslove, već je bolje da ih privodite kraju. Ovo je period opuštanja, kada se Zemljin satelit, u stvari, priprema za fazu mladog Meseca, koja će biti 4. avgusta na 12. stepenu Lava.

Mada se svake godine formira poslednja četvrt u Biku, aspekti koje Mesec obrazuje sa ostalim tranzitnim planetama nisu isti, zbog čega se ne ponavljaju isti događaji.

Osim podrazumevajućeg, napetog aspekta (kvadrata) sa Suncem, poslednja Mesečeva četvrt obrazuje trigon sa Merkurom u Devici i kvadrat sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji.

Harmoničan aspekt između jakog Meseca u Biku i jakog Merkura u Devici (znaku kojim upravlja) povoljno utiče na donošenje poslovnih odluka, dogovore, biznis, komunikacije, trgovinu, memoriju, učenje.

Izazovan aspekt između Meseca i Plutona, kod jačeg pola podstiče potrebu za dominacijom, što će uglavnom pogađati žene. S druge strane, ovaj aspkt donosi uvećanje prihoda.

Zato, u vreme ovogodišnje poslednje Mesečeve faze u Biku, treba da privodite kraju poslove započete u vreme mladog Meseca, jer će vam doneti novac. To su poslovi u vezi sa zemljom, posedom, nekretninama, bankarstvom, trgovinom, građevinarstvom, izgradnjom kuće, poljoprivredom, organskom hranom, kulinarstvom, ugostiteljstvom, baštovanstvom, hortikulturom, umetnošću (naročito muzikom, slikarstvom), antikvitetima...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)