MERKUR DANAS KREĆE RETROGRADNO Astro savet za ponedeljak 5. avgust: Prilagodite se situacijama i okolnostima

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

05. 08. 2024. u 07:00

MERKUR danas, 5. avgusta, kreće u drugi od tri ovogodišnja retrogradna hoda i to preko poslovične, perfekcionistički nastrojene Device, znaka kojim upravlja.

МЕРКУР ДАНАС КРЕЋЕ РЕТРОГРАДНО Астро савет за понедељак 5. август: Прилагодите се ситуацијама и околностима

Foto: Profimedia

Istog dana, i Venera ulazi u Devicu (znak njenog pada, u kojem je uticaj ove planete oslabljen), tako da će "ruku pod ruku" sa Merkurom, obrazovati konjunkciju. Ovaj aspekt će Devicama doneti fizičko prolepšavanje, mladolik izgled, nekima i zaljubljivanje, više druženja sa mladima, potrebu za učenjem i sticanjem novih znanja, ali i dopisivanje s nekim preko društvene mreže koje može da preraste u ljubavni zanos (Venera u inkonjunkciji sa Neptunom). Ovaj aspekt, takođe, podstiče dar za crtanje i pisanje.

Ova oslabljena Venera, još uvek u kvadratu sa tranzitnim Uranom na Algolu, ženama ne ostavlja previše prostora da ostvare svoje želje i planove. Na tom putu će se naći neko ko će ih ometati, mada neće biti ni pametniji, ni bolji, ni vredniji od njih.

Zatim, konjunkcija Merkura i Venere pravi napete aspekte sa retrogradnim Plutonom na početku Vodolije i retrogradnim Neptunom na kraju Riba, koji zahtevaju prilagođavanje novim okolnostima, situacijama, osobama (u zavisnosti od toga u kojim astrološkim kućama se nalaze ove planete).

Inkonjunkcija Merkura i Neptuna upozorava da čuvate vredne sitnice, ključeve, kartice, telefone, ali i automobile. Potreban je dodatni oprez u saobraćaju.

Ove aspekte će najviše osetiti promenljivi znaci (Blizanci, Device, Strelci i Ribe). Tako će Blizanci morati da se adaptiraju na neku novu situaciju u domu i porodici, Device na poslu i u odnosu sa partnerom, Strelci u karijeru i odnosu prema nadređenima, ali i rođacima, a Ribe u odnosu sa partnerom (i emotivnom, i poslovnom), ali i u nekoj javnoj delatnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD OVOGA SE STREPELO: Novak Đoković objasnio da li je završio karijeru osvajanjem olimpijskog zlata