OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za ponedeljak, 12. avgust: Prva Mesečeva četvrt u Škorpiji - Očekujte globalne igre moći i uticaja

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

12. 08. 2024. u 07:00

JEDNOM godišnje, u Škorpiji se obrazuje prva Mesečeva četvrt, a ove godine, 12. avgusta, formira se na 20. stepenu osmog zodijačkog znaka.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ Астро савет за понедељак, 12. август: Прва Месечева четврт у Шкорпији - Очекујте глобалне игре моћи и утицаја

Foto: Shutterstock

Ova faza Meseca nastaje kada Sunce u Lavu napravi kvadrat sa Mesecom u Škorpiji. Međutim, aspekti prve četvrti u Škorpiji sa tranzitnim planetama razlikuju se iz godine u godinu, pa ne možemo reći da se ponavljaju isti događaji.

U ovogodišnjem horoskopu prve Mesečeve četvrti, sa podznakom na 10. stepenu Strelca (stranci), naglašene su astrološke kuće novca i moći, velikih organizacija i pokreta, sindikalnih udruženja i zdravlja.

Prva četvrt u Škorpiji (kojom vlada Mars) obrazuju napet aspekt upravo sa tranzitnim Marsom blizu Jupitera u Blizancima, kao i opoziciju sa buntovnim Uranom na opasnom Algolu (koji pravi i kvadrat sa Suncem).

Na globalnom planu, ovo govori o igrama moći i uticaja, finanasijskoj (ne)stabilnosti i tržištu kapitala, kao i o nezadovoljstvu i buntu naroda (Mesec u 11. kući), a u ličnim horoskopima o novčanim problemima i opasnosti od nasilja nad ženama. Retrogradni Merkur u kući putovanja i kontakata sa strancima (u horoskopu prve Mesečeve četvrti), pravi kvadrat sa Uranom na Algolu, što upozorava na opasnost u avionskom saobraćaju.

Foto Pixabay free images

Zato ovi aspekti, uprkos činjenici da je Mesec u Škorpiji u padu, pa je i njegov uticaj oslabljen, upozoravaju na oprez sa novcem i autoritetima, a žene da izbegavaju agresivne partnere. Veća je i podložnost povredama (glava), naročito u saobraćaju, kao i kardiovaskularne i tegobe sa urogenitalnim traktom.

S druge strane, svetla tačka je trigon koji prva Mesečeva četvrt u Škorpiji pravi sa retrogradnim Saturnom u Ribama: potrebni su upornost i strpljenje kako biste postigli cilj ili dogovor (poslovni ili neki drugi) koji želite, uprkos otporu autoriteta (nadređeni, vlast, emotivni partner). Ovo je i aspekt koji simbolizuje stariju, mudru osobu, verovatno ženu, iz porodice ili poslovnog okruženja, od koje možete da čujete dobar savet. Potrebno je primeniti proverene obrasce rešavanja problema, jer novi mogu samo da naprave još veći haos.

Foto Pixabay free images

Saturn u Ribama pravi napet aspekt sa Marsom i Jupiterom u Blizancima u sedmoj kući horoskopa prve Mesečeve četvrti, pa će neki veliki skandal preko medija izbiti u javnost.

U horoskopu prve Mesečeve četvrti, Pluton (vladalac ove faze Meseca) obrazuje trigon sa Uranom i sekstil sa retrogradnim Neptunom, a Neptun sekstil sa Uranom. To donosi veće šanse da započnete nov posao ili dogovor, naročito ako ima veze sa medicinom, rukovanjem novcem, nekretninama, organskom poljoprivredom. Ovo se najviše odnosi na rođene u drugoj i trećoj dekadi vodenih znakova (Rak, Škorpija, Ribe).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O BIOGORIVU, RUDOLFU I PODMORNICAMA: Od kada je čoveka civilizacija traži prijateljske energente