OVAN I ŠKORPIJA POSESIVNI, RAK SUJETAN: Astro „Novosti“ - Da li su i koliko horoskopski znaci ljubomorni?

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

07. 09. 2024. u 12:06

GOTOVO da nema osobe koja nije bila bar malo ljubomorna, ali ima i onih koji ne mogu da sakriju posesivnu crtu svog karaktera, što im često stvara probleme u vezama i braku.

ОВАН И ШКОРПИЈА ПОСЕСИВНИ, РАК СУЈЕТАН: Астро „Новости“ - Да ли су и колико хороскопски знаци љубоморни?

Foto: Shutterstock

Mada je koren reči ljubav i ljubomora isti, ljubomora nas ipak mori, gore od noćne more, tako da nije lako osloboditi se ove razarajuće emocije. Osma astrološka kuća (analogna znaku Škorpije), planete koje njom vladaju i koje se u njoj nalaze, otkriva nam kako se zodijački znaci bore sa ljubomorom. Osim ove, o stepenu ljubomore nam govore i sedma (partnerski odnosi), peta (ljubav), kao i 12. kuća (podsvest, intuicija, tajne).

Ovan

Vaša osma kuća pada u znak Škorpije, kojom upravljaju Pluton i Mars, planete uzavrelih strasti, čineći vas ljubomornim, posesivnim i sumnjičavim. A kada vam emocije proključaju, povređeno srce ne bira vreme ni način kada će i kako pokazati ljubomoru. Zato je vaš partner stalno pod vašom prismotrom.

Foto: Shutterstock

Bik

Pluton i Mars, planete dominacije, strasti i posesivnosti, upravljaju vašom kućom partnerskih odnosa, ali i vašom intuicijom, zbog čega volite da imate kontrolu nad partnerom. Izdaju teško podnosite, zapravo, ne praštate, jer čim je vaše poverenje poljuljano, polako počinje da vas izjeda crv sumnje.

Blizanci

Dve planete oprečnog dejstva, Venera (ljubav) i Saturn (ograničenja), upravljaju vašim kućama ljubavi i ljubomore, pa ređe pokazujete posesivnu crtu ličnosti, ali to ne znači da je nemate. Naprotiv. Uz pomoć vašeg vladaoca Merkura, voljenu osobu možete da pratite preko telefona, kamere, interneta...

Foto: Shutterstock

Rak

Sujetni ste, više nego posesivni, ali to ne pokazujete, jer kuća ljubomore "pada" u Vodoliju, a partnerskih odnosa u Jarca, kojima upravljaju planete Uran i Saturn. Prva podstiče sujetu, druga vas čini uzdržanim. Vaš vladalac Mesec (intuicija) vas nepogrešivo upozorava kada je odnos sa partnerom ugrožen.

Lav

Mada vam imponuje partner koji je popularan i omiljen u društvu, zbog vaše posesivne prirode ipak ne možete izbeći zamke ljubomore. Vašim znakom upravlja Sunce, simbol ponosa i dostojanstva, pa ćete burno reagovati ako vam se ne dopada ponašanje voljene osobe, čak i ako se radi "samo" o flertu.

Foto: Profimedia

 

Devica

Ko bi rekao da ste toliko ljubomorni, kada ne ostavljate takav utisak. Ali, pošto vašom osmom kućom (Ovan) vladaju Pluton i Mars, vrlo oštro reagujete na partnerovo neobično ponašanje i bilo kakav vid konkurencije na ljubavnom planu. Povod za ljubomoru može da bude sumnja da partner ima neku tajnu vezu.

 

Vaga

Vašim znakom, kao i osmom kućom, upravlja Venera, a partnerskim odnosima Pluton i Mars, tako da se ne zna ko je ljubomorniji, vi ili partner. On svakako neće dobro proći ako mu padne na pamet da švrlja okolo. Međutim, ukoliko situacija počne da izmiče kontroli, u vama se budi želja za osvetom.

Foto Shutterstock

 

Škorpija

Na vrhu ste liste znakova kojima ljubomora svakodnevno zagorčava život. Vrlo ste intuitivni, a ne promiču vam ni bezazlene promene u ponašanju voljene osobe. Osmom kućom upravlja Merkur, pa vam različite aplikacije za praćenje, preko telefona, kamere, pomažu ukoliko poželite da kontrolišete partnera.

Strelac

Ljubomorni ste i posesivni, ali to vešto krijete, jer vam je kuća tajni u Škorpiji. Reagujete intuitivno, pošto osmom kućom upravlja Mesec, tako da vas predosećaj u vezi s partnerom, retko vara. Tada gađate pravo u metu, baš kao simbol vašeg znaka, jer želite da razjasnite nedoumice ili da raščistite situaciju.

Foto Shutterstock

Jarac

Ranjivi ste i pogađaju vas situacije u kojima vas partner i nesvesno pravi ljubomornim. Ipak, patite u sebi zbog povređenog ponosa i narušenog dostojanstva. Ukoliko uspete da prebrodite bure i oluje u sopstvenoj duši, postajete oprezniji. Međutim, prevaru ne praštate, ako partnera uhvatite na delu, to je kraj.

Vodolija

Vrlo ste sujetni i teško podnosite situacije u kojima treba da pokažete svoje slabosti, kao što je ljubomora, posesivnost. I zato ćete se potruditi da ih vešto prikrijete (naročito muške Vodolije). Merkur upravlja vašim ljubavnim životom (petom i osmom kućom) i ako posumnjate u partnera, ne gine mu verbalno "mučenje".

Foto: Profimedia

 

Ribe

Vašim hipersenzibilnim znakom upravlja zavodljivi Neptun, a kućom ljubavi Mesec, pa se potpuno predajete partneru, zato vas je lako i povrediti. Osetite li žalac ljubomore, prvo ćete preispitivati svoje postupke. Prevaru biste možda i oprostili, ali vam osećaj da se slična situacija može ponoviti, ne da mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period