PRED NAMA JE DAN PUN NAPETOSTI I IZAZOVA Astro savet za ponedeljak, 9. septembar: Merkur je u Devici - Danas budite oprezni sa ljudima

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

09. 09. 2024. u 07:00

HITRI, okretni Merkur, planeta najbliža Zemlji, simbol komunikacija i biznisa, 9. septembra, drugi put ove godine, ulazi u znak Device, kojim inače vlada, pa je zato uticaj te planete jak.

ПРЕД НАМА ЈЕ ДАН ПУН НАПЕТОСТИ И ИЗАЗОВА Астро савет за понедељак, 9. септембар: Меркур је у Девици - Данас будите опрезни са људима

Foto: Free Images Pixabay

Merkur je prvi put ušao u šesti zodijački znak 25. jula, da bi 5. avgusta krenuo retrogradnim hodom, a 15. avgusta ušao u znak Lava, iz koga je 28. avgusta krenuo direktnim hodom ka Devici.

Istog dana, Mesec ulazi u znak Strelca, praveći izazovan aspekt sa Merkurom, što donosi mentalnu napetost, nervozu i stres, naročito promenljivim znacima rođenim u prvoj dekadi znaka (majski Blizanci, avgustovske Devica, novembarski Strelci, februarske Ribe). To može nepovoljno uticati na odnose sa saradnicima, kolegama, komšijama, a roditelji mogu imati trzavice sa decom.

Sve to pojačavaju napeti aspekti Merkura sa retrogradnim Uranom (kvadrat) retrogradnim Neptunom u Ribama i retrogradnim Plutonom u Jarcu.

Svetla tačka dana je sekstil između Merkura u praktičnoj, poslovičnoj Devici i Marsa u intuitivnom, takođe praktičnom Raku, uvek orijentisanom ka biznisu. Odličan je ako ste privatnik, bavite se ugostiteljstvom, trgovinom sitnim voćem, uslužnom delatnošću, ali i pisanjem (Rak je simbol mašte), jer simboli biznisa i akcije, Merkur i Mars, obrazuju sekstil u praktičnim znacima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji