SUTRA NAS OČEKUJE VAŽNA PROMENA: Delimično pomračenje Meseca u Ribama - Evo koliko će da traje i šta nikako ne bi trebalo da radite

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

17. 09. 2024. u 20:00

MADA većina nas oseti blagu bojazan pri spominjanju pomračenja Sunca i Meseca, zapravo nema toliko razloga za strah, budući da se radi o prirodnim pojavama, koje se dešavaju četiri do šest puta godišnje.

СУТРА НАС ОЧЕКУЈЕ ВАЖНА ПРОМЕНА: Делимично помрачење Месеца у Рибама - Ево колико ће да траје и шта никако не би требало да радите

Foto: Shutterstock

Kada je Mesec pomračen, Zemlja se nalazi između Sunca i Meseca, pa se na Mesecu vidi senka naše planete. Međutim, u astrologiji, Sunce predstavlja svest, vitalnost, jači pol, volju, lidere, a Mesec podsvest, emocije, porodicu, nežniji pol, domovinu, pa je svakako bolje kada ovi astrološki simboli nisu pomračeni.

Zato se u vreme eklipsi (naročito između dva pomračenja) ne preporučuje donošenje važnih životnih odluka, kao ni selidba, veridba, venčanje, odlazak na put i masovna okupljanja, početak posla ili prelazak na drugo radno mesto, kupovina stana, automobila, zaključivanje zanačajnih dogovora, potpisivanje ugovora i sl.

Prva od dve jesenje eklipse, očekuje nas 18. septembra - pomračenje Meseca na 25. stepenu Riba, a druga je pomračenje Sunca, 2. oktobra, na četvrtom stepenu Vage. Pomračenje Meseca, 18. septembra, u 4.36, najviše će osetiti osobe kojima se ose prve (ascendent), četvrte, sedme (descendent) ili desete astrološke kuće ili neka planeta nalazi blizu 25. stepena Riba. Eklipsa će takođe uticati i na Rakove (kojima upravlja Mesec) i Bikove (Mesec je naglašen u tom znaku) rođene u trećoj dekadi znaka.

VIDLjIVO IZNAD NAŠEG REGIONA

UTICAJ eklipsi traje oko šest meseci, do sledećeg pomračenja, a najjači je na dan pomračenja, kao i dan pre i posle eklipse. Pomračenje Meseca, 18. septembra, biće vidljivo iznad našeg regiona, Evrope, većeg dela Azije, Afrike, Severne Amerike, Pacifika, Atlantika, Indijskog okeana, Arktika i Antarktika.

Kada je Mesec pomračen, znači da se Zemlja nalazi između Sunca i Meseca, pa se na Mesecu vidi senka naše planete. Znak u kome je pomračenje pokazuje način na koji će nam se događaji dešavati, a astrološka kuća u kojoj će oblasti našeg života to biti. Eklipsa je zapravo, okidač događaja, novog ili nekog iz prošlosti, a o kojima se radi pokazaće aspekti sa tranzitnim planetama.

Pošto se pomračenja Meseca dešavaju kada se Sunce i Mesec nađu jedan "preko puta drugog" (opozicija ili pun Mesec), to uglavnom donosi napetost, međuljudske konflikte, sukobe i emotivne krize, što naravno utiče na pad energije i vitalnosti. Ipak, najjači aspekt, 18. septembra, biće konjunkcija lunarne eklipse sa retrogradnim Neptunom u tajanstvenim, intuitivnim Ribama, poslednjem zodijačkom znaku (kojima vlada Neptun, planeta podsvesti, snova, inspiracije, mašte, ljubavnog zanosa, ali i prevara, laži), što ukazuje na završetak nekog ciklusa, odnosno, životne faze.

Foto: Profimedia

Ovaj spoj pomračenog Meseca i Neptuna donosi emocionalnu preosetljivost, konfuziju i podložnost manipulacijama i obmanama, kao i otkrivanje nekih tajni iz prošlosti u javnosti, zbog čega sve informacije treba dobro proveravati. Gotovo egzaktan trigon koji pomračen Mesec obrazuje sa asteroidima Pandora i Karma u Raku, može dovesti do otkrivanja nekih dobro čuvanih porodičnih tajni. S druge strane, spoj pomračenog Meseca i Neptuna, podstiče maštu i donosi umetničko nadahnuće, a pogoduje i osobama koje se bave alternativnim vidovima lečenja.

Najviše utiče na one čiji se ascendent, osa četvrte, sedme ili desete kuće ili neka planeta nalazi blizu 25. stepena Riba

Kada je reč o zdravlju, lunarna eklipsa blizu Neptuna, upozorava na oslabljen imunitet, a samim tim i veću podložnost infekcijama, opasnosti od trovanja (na primer, vodom ili hranom, zbog spoja sa Mesecom i inkonjunkcije sa Venerom), anestezije, ali i alergija na lekove. Poželjno je obratiti dodatnu pažnju na higijenu i na upotrebu sedativa i konzumaciju alkohola. Napet aspekt sa Venerom u Vagi, planetom ljubavi i posla u znaku partnerskih odnosa, takođe, donosi trzavice u ljubavi, ali i na finansijskom planu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA JE STVAR BITI ŠAMPION OVOG TURNIRA! Karlos Alkaraz ni sam ne veruje u ono što je rekao