MEHANIČAR BACIO EKSPONAT U SMEĆE : Nesvakidašnja situacija u holandskom muzeju

Tanjug

01. 10. 2024. u 17:49

MEHANIČAR za liftove slučajno je u Muzeju moderne umetnosti LAM u holandskom gradu Lise bacio umetnički eksponat, misleći da je reč o otpadu.

МЕХАНИЧАР БАЦИО ЕКСПОНАТ У СМЕЋЕ : Несвакидашња ситуација у холандском музеју

Foto Shutterstock

Umetničko delo pod nazivom "Sva lepa vremena koja smo proveli zajedno" francuskog umetnika Aleksandra Laveta sastoji se od dve naizgled korišćene limenke piva, ali kada se pogleda pažljivije vidi se da su ulubljene i prazne limenke pažljivo ručno oslikane, prenosi NL Times.

Muzej je saopštio da je eksponat iz 1988. godine izvučen iz smeća i da je neoštećen. "Za umetnika Aleksandra Laveta konzerve simbolizuju njegove dragocene trenutke sa prijateljima.

Večeri provedene zajedno u piću možda ne izgledaju posebno, ali su na kraju vredni trenuci kada se ljudi međusobno povežu", navedeno je u saopštenju muzeja.

Muzej LAM izložio je limenke u staklenom oknu lifta kao da su ostavljene tokom izgradnje, a mehaničar je pomislio da je reč o pravom otpadu i bacio ga u kantu za smeće.

Kustos je, međutim, primetio da eksponat nedostaje i pokrenuta je potraga.

Konzerve su pronađene u vreći za smeće.

Nakon pažljivog čišćenja, neoštećene su vraćene na mesto gde su stajale.

BONUS VIDEO:

SVETSKO PRVENSTVO U TANGU: Pogledajte plesače kako se takmiče u najzanosnijem plesu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice