TRAJAĆE ČETIRI MESECA Astro savet za sredu, 9. oktobar: Jupiter je retrogradan, moguće elementarne nepogode, čuvajte pluća,završite započeto

astrolog Marina Jungić MILOŠEVIĆ

09. 10. 2024. u 07:00

PLANETA blagostanja, srećnih okolnosti, hedonizma, putovanja i konatakata sa strancima, Jupiter, 9. oktobra kreće u višemesečni retrogradni hod u kojem će ostati gotovo četiri meseca.

ТРАЈАЋЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА Астро савет за среду, 9. октобар: Јупитер је ретроградан, могуће елементарне непогоде, чувајте плућа,завршите започето

Foto: Profimedia

Svake godine, velike planete, poput Jupitera, Saturna, Neptuna, ostaju u retrogradnom hodu po nekoliko meseci. Takva pozicija Jupitera, uprkos tome što je njegov uticaj smanjen, donosi šanse da dovršimo nešto što nismo uspeli krajem maja, kada je posle 12 godina ušao u Blizance.

Do sredine februara iduće godine, Jupiter će biti pod ograničavajućim uticajem strogog Saturna, simbola kašnjenja, prošlosti i discipline, koji će ojačati posle 15. novembra kada kreće direktnim hodom preko Riba.

Već 14. oktobra, Jupiter će obrazovati precizan trigon sa Suncem u Vagi, a 31. januara 2025. i trigon sa Suncem u Vodoliji, koji će doneti priliv energije, optimizma, entuzijazma vazdušnim i vatrenim znacima.

Podsetimo se da Jupiterom u Blizancima upravlja Merkur, planeta komunikacija, saobraćaja, novih tehnologija, učenja, kraćih putovanja. Ako ste nedavno započeli nešto u ovim oblastima, a ostalo je nedovršeno, imate šansu da sve dovršite u naredna četiri meseca.

Pošto Merkur simbolizuje i mlade, studenati koji nisu uspeli da dobiju stipendiju ili šansu za školovanje u inostranstvu, do 4. februara će imati priliku da to ostvare.

Retrogradni hod Jupitera donosi i nove prilike za putovanja u inostranstvo, naročito ako za neku zemlju niste uspeli da dobijete vizu, pasoš i sl.

Međutim, trebalo bi da obratite pažnju u periodu od 26. novembra do 15. decembra, kada će retrogradni Jupiter praviti napet aspekt sa retrogradnim Merkurom u Strelcu. To upozorava na veću opasnost u saobraćaju, kao i od elementarnih nepogoda (zemljotresi, poplave). Ovaj aspekt donosi i povećanu osetljivost organa za disanje (astma, bronhitis, zapaljenje plućne maramice, plućna embolija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIMITROV KRATAK SA ŽIVCIMA: Umalo da izbije tuča, evo zbog čega je pobesneo (VIDEO)