SKLONOST ZABLUDAMA I SAMOZAVARAVANJU: Astro savet za ponedeljak, 28. oktobar - Čuvajte se manipulacija i prevara

Astrolog: Marina Jungić MILOŠEVIĆ

28. 10. 2024. u 07:00

OPOZICIJA koju Mesec u Devici danas pravi sa Neptunom u Ribama, aspekt je koji se formira jednom mesečno, ali se zato pozicija ostalih tranzitnih planeta neprekidno menja.

СКЛОНОСТ ЗАБЛУДАМА И САМОЗАВАРАВАЊУ: Астро савет за понедељак, 28. октобар - Чувајте се манипулација и превара

Foto: Profimedia

Na primer, za razliku od prethodnog meseca, kada je Merkur bio u Vagi i pravio inkonjunkciju sa Neptunom, sada Merkur prelazi preko Škorpije i pravi trigon sa Neptunom. A ta dva aspekta se i te kako razlikuju, jer prvi donosi opasnost od manipulacija, prevara, obmana, skandala, a drugi rešenje problema na osnovu zdravorazumskih odluka.

Današnji napet aspekt između Meseca i Neptuna najčešće donosi preosetljivost, sklonost zabludama i samozavaravanju, naročito u ljubavi, kao i beg od realnosti u alkohol i drogu. Međutim, Neptunu, ovog meseca, pomažu jak Merkur u Škorpiji, koji simbolizuje osobe od kojih stižu saveti, podrška i pomoć, kao i Mars u Raku. Mada je Mars u znaku svog pada, zbog čega je njegov uticaj oslabljen, on ipak pravi trigon sa Neptunom, koji nije pravio pre mesec dana.

Tako da, iako se jednom mesečno ponavlja isti aspekt, on drugačije utiče na nas, jer nudi drugačija rešenja za izlazak iz problema. Opoziciju Mesec-Neptun će danas najviše osetiti promenljivi znaci, Device i Ribe rođene u drugoj i trećoj dekadi znaka, kao i Blizanci, a podrška im stiže od Rakova i Škorpija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I REČI KOJE ODZVANJAJU AMERIKOM: Zbog ovoga je najbolji košarkaš današnjice (VIDEO)