PET KULTNIH FOTOGRAFIJA KOJE SU LAŽNE: Četvrta je podigla najviše prašine (FOTO)

Novosti online

17. 11. 2020. u 22:47

INTERNET je u mnogo čemu olakšao živote milionima ljudi. Danas je svaku informaciju moguće proveriti, kao i doći do bilo kod podatka ili osobe ma koliko ona bila udaljena. Ipak, tehnologija radi i “u obrnutom smeru”, pa se lažne vesti šire brzinom munje i nemoguće ih je zaustaviti.

ПЕТ КУЛТНИХ ФОТОГРАФИЈА КОЈЕ СУ ЛАЖНЕ: Четврта је подигла највише прашине (ФОТО)

Foto: Depositphotos

Ovo su neke istorijske fotografije koje su izazvale pravu pometnju kada su se pojavile.  Međutim, vremenom se ispostavilo da su – lažne.

1. Stiven Hoking na maršu protiv rata u Vijetnamu 1968. godine

Videli ste ovu sliku? Zaista šalje moćnu poruku. Jedini problem? Na njoj nije čuveni naučnik Stiven Hoking.

​“The National Portrait Gallery” u čijem vlasništvu se nalazi fotografija potvrdili su da je na njoj nepoznati muškarac i izdali saopštenje kojim se izvinjavaju svima koje su doveli u zabludu.

2. Lav Leo, maskota filmskog studija MGM na snimanju reklame kompanije

Prizor vezanog lava zgrozio je sve ljubitelje životinja, kao i organizacije za zaštitu, ali ispostavilo se da je potpuno lažan, a slika fotošopirana.

Zapravo – lav iz izraelskog zoološkog vrta je imao tumor na mozgu, uspavan je i odveden u veterinarsku bolnicu na skener.

3. Dve žene prvi put nose kratke pantalone javno 1937. godine

Kada je fotografija krenula da kruži u opisu je pisalo da je reč o dve devojke koje po prvi put nose kratke pantalone u javnosti i da je prizor bio toliko skandalozan da je izazvao saobraćajnu nesreću koja se takođe vidi na fotografiji.

U stvarnosti, fotografija jeste autentična, ali je čitava scena montirana i trebalo je da bude komična. Nije se dogodila nikakva saobraćajna nesreća.

4. Džon Kenedi i Merilin Monro u zagrljaju

Iako je afera između američkog predsednika Džona Kenedija i glumice Merilin Monro jedna od najkontroverznijih i nikada dokazanih teorija zavere istina je da ne postoje fotografije njih dvoje u zagrljaju.

One koje kruže internetom delo su Alisona Džeksona, umetnika poznatog po tome što unajmljuje dvojnike poznatih i onda ih fotografiše u neobičnim i nedoličnim pozama.

5. Nacisti su imali slatkiše sa svastikom

Nacisti jesu jako dobro “brendirali” svoju sumanutu ideologiju i jesu stavljali svastiku na sve i svašta, ali ipak nikome nije palo na pamet da kukasti krst doda na sladoled.

​Sporna fotografija je zapravo scena iz filma “Ljubav u Nemačkoj” iz 1983. godine.

(Istorijski zabavnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor