GLASOVI VEHABIJA NA JEDNOM MESTU: Šta se krije iza osnivanja Bosanske narodne stranke u BiH

S. M.

30. 06. 2021. u 07:00

BOSANSKA narodna stranka, koja je zvanično registrovana i nastupaće pod sloganom "Vera, narod, država", ima za cilj skupljanja glasova radikalnih islamista širom BiH, a kojih ima u BiH preko 100.000, kaže za "Novosti", Dževad Galijašević ekspert za borbu protiv radikalnog islama.

ГЛАСОВИ ВЕХАБИЈА НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Шта се крије иза оснивања Босанске народне странке у БиХ

Foto RTRS/BNS

Inače, osnivač i predsednik "BNS - Vera, narod, država" je profesor Sanin Musa, a medijima se predstavio kao profesionalni teolog, predavač i pisac, autor više dela na temu islamskog poimanja društva, življenja, ekonomije, istorijata i politike.

Galijašević ističe da je Musa obaveštajni projekat bošnjačke ratne strukture i da je bio pripadnik "Muslimanske omladine" koja je zabranjena zbog terorističkog napada na Njujork 11. septembra 2001. godine.

- Čak je pod znakom pitanja i kakav je to Musa profesor. Završio je Zukorlićev fakultet u Novom Pazaru, ali se ne može govoriti o nekom akademskom zvanju ili poznavanju islama jer to što Musa priča je radikalni islam i podrška vehabijama i selefijama - ističe Galijašević i dodaje da poruke Muse kako je selefijski daija, ili učenjak, idu u prilog u kom smeru deluje.

Foto Avaz/M. Kadrić

Sanin Musa Foto Avaz/M. Kadrić

On kaže da će ova stranka imati zadatak da okupi oko sebe "bradate radikalne islamiste" iz BiH.

- U istupima Musa određuje ko je pravi musliman ili ko je izdajnik. Ova partija i njen samoprozvani lider su ružno lice islama u BiH i ružno lice Bošnjaka u Bosni - ističe Galijašević.

Prema njegovim rečima očigledno se napravila računica u radikalnim islamskim krugovima BiH da se okupe u jednu stranku i tako dobiju političke predstavnike u legitimnim institucijama BiH.

- Musa i BNS su deo bosanskog selefizma i vehabizma i radikalna percepcija islama - ističe na kraju Galijašević.

RADIKALNI ISLAMISTI

NAŠ sagovornik Dževad Galijašević (na slici) kaže da ni u jednom građanskom društvu ne možete zagovarati pokret vera, narod i država jer su to odvojene stvari, ali radikalni islamisti to sve stavljaju pod jedan kišobran.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (1)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!