BUJICE I KLIZIŠTA NOSE SVE PRED SOBOM! Dramatični snimci iz Jablanice - poplavljene kuće, zemlja se sručila na put (VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2021. u 22:09

OBILNE padavine koje su zahvatile područje opštine Jablanica pričinile su veliku materijalnu štetu na stambenim i poslovnim objektima i putnoj infrastrukturi na celom području opštine.

БУЈИЦЕ И КЛИЗИШТА НОСЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Драматични снимци из Јабланице - поплављене куће, земља се сручила на пут (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Avaz TV

- Prema informaciji koju su nam dostavili iz Civilne zaštite Jablanica, od ranih jutarnjih sati čišćena su novonastala klizišta na magistralnom putu M17.5, Jablanica – Risovac Posušje, zbog kojih je put bio neprohodan do popodnevnih sati. Uspostavljen je saobraćaj na spomenutom putnom pravcu, ali se i dalje vozačima preporučuje na oprez, zbog mogućih odrona i nastanka novih klizišta – rekao je Pero Pavlović, portparol Vlade HNK i Uprave CZ HNK.

Pavlović je rekao da je pokrenuto nekoliko novih klizišta na lokalnom putu za Čivelj, kao i ostalim lokalnim putevima.

– U toku dana nekoliko objekata je bilo ugroženo od bujičnih potoka. U cilju zaštite stambenih i drugih objekata, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija. Usled jakih udara vetra pričinjena je veća materijalna šteta na plastenicima, kao i krovovima stambenih i poslovnih objekata. Održana je sednica Opštinskog štaba civilne zaštite, te donesen zaključak da se kontinuirano prati situacija na terenu, te poduzimaju odgovarajuće mere u cilju spašavanja ljudi i materijalnih dobara do stabilizacije stanja na terenu – rekao je Pavlović.

Najteža situacija je na putu Jablanica – Blidinje gde se ogromno klizište sručilo na put.

(Srpskainfo)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Pljusak u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!