VLAST "IZBACUJE" AFERU DNEVNO: Hrvatska po korupciji gora od Jordana i Ruande, ali i pored svega vladajući HDZ i dalje najpopularniji

J. KERBLER - stalni dopisnik iz Zagreba

26. 01. 2022. u 09:36

PRIVOĐENjE građana koji je u Zadru pozvao svoje sugrađane da hrvatskog premijera Andreja Plenkovića tokom posete ovom gradu dočekaju trulim jajima, manje od tri odsto iskorišćenog evropskog novca za obnovu Banije, čudna izjava ministra odbrane da neće pokazati ugovor za kupovinu borbenih aviona bez Francuza, muljanja u Narodnoj banci Hrvatske - samo su neke od afera koje u Hrvatskoj prate aktuelnu vlast.

ВЛАСТ ИЗБАЦУЈЕ АФЕРУ ДНЕВНО: Хрватска по корупцији гора од Јордана и Руанде,  aли и поред свега владајући ХДЗ и даље најпопуларнији

Foto Tanjug/Hina

Tu je i afera sa šefom Plenkovićevog kabineta Zvonimirom Frkom Petešićem, koji je prijavio boravak na jednom hrvatskom ostrvu da bi dobio na korišćenje državni stan u Zagrebu za 70 evra. Još bizarnija je afera sa ministrom odbrane za koga tvrde da mu je država kupovala jastuke i pegle. Ozbiljnija je optužba da su u Zagrebu nakon zemljotresa ekspresno obnovljene samo kuće u kojima žive ljudi bliski sadašnjoj vlasti.

Tako se afere ređaju dan za danom, a novo istraživanje korupcije u svetu pokazalo je da je Hrvatska gora od Jordana i Ruande. Svi su izgledi da će uskoro biti i najgora po rezultatima u Evropskoj uniji, a među deset je zemalja sveta koje su imale najviše smrtnih slučajeva u pandemiji.

Ono što je čudno, jeste da je i u takvoj, nimalo ugodnoj situaciji za hrvatskog premijera, HDZ-ova vlada dalje najpopularnija u zemlji.

PREDSEDNIK MILANOVIĆ O UKRAJINI

- AKO dođe do eskalacije u Ukrajini povući ćemo sve hrvatske vojnike. To nema veze sa Ukrajinom, nego sa Bajdenovom politikom koja je opasno ponašanje. Ukrajini nije mesto u NATO, oni su jedna od najkorumpiranijih država na svetu. Hrvatska u tome neće da sudeluje, a Plenković neka preti Rusiji koliko hoće - rekao je predsednik Zoran Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!