"TO JE FAŠISTA, NEK NOSI TE PRLJAVE PARE" Milanović odgovorio na pretnju švedskog evroposlanika

Tanjug

20. 05. 2022. u 15:17

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović oštro je danas odgovorio na pretnje švedskog evroposlanika Čarli Vajmersa, da veto može biti obostran, nazvao ga "zatacanim islamofobom" i fašistom" i poručio da "može da nosi te prljave pare".

ТО ЈЕ ФАШИСТА, НЕК НОСИ ТЕ ПРЉАВЕ ПАРЕ Милановић одговорио на претњу шведског европосланика

Foto: Tanjug/Hina/Miroslav Lelas

Vajmers je, naime, nakon Milanovićevog insistiranja da Hrvatska treba da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO, dok BiH ne promeni Izborni zakon, poručio na Tviteru da veta mogu biti dvosmerna i da dve zemlje u evropski budžet uplaćuju milijarde, a Hrvatska iz njega prima milijarde.

- Isto važi i za NekstDženerationEU, kao i druge fondove... - napisao je švedski evroposlanik.

- To je fašista, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će da preti Hrvatskoj - rekao je Milanović danas u Zaboku, gde je prisustvovao Danu Grada.

Dodao je da je Turska ta koja se sluša i da Hrvatske nema jer je, kako je naveo, predstavljaju "bedne bube".

Ocenio je da je Hrvatska u situaciji u kakvoj nikada nije bila i da bi ambasador Hrvatske u NATO-u po svemu trebalo da bude neutralan po pitanju članstva Švedske i Finske.

- Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u penziju, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa od mene. Ne sme se nikome zameriti. Šta će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament - kazao je Milanović.

- Fućkaš njih i njihov novac, to su ocene - rekao je Milanović o pretnji švedskog evroparlamentarca da mogu uložiti veto u novac koji Hrvatska dobija iz EU.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA" - Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna