PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se na poslednje komentare predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je komentarisao da neće odustati od posete Jasenovcu jer ga Hrvati ne mogu uplašiti.

Komentari (57)

CABO4C

25.07.2022. 15:55

700'000 побијених није чак ни наша тврдња, већ податак од независне израелске комисије. А тај покушај стављања у исти кантар усташе и Четнике, је идиотска манипулација. Зна се ко је имао плански државни циљ уништавања нација, и логоре за масовно убијање.... Усташка посла и медијски говор...

Pedja

25.07.2022. 16:47

Gospodine Milanovicu mozda ste u pravu da je ustasa u Hrvackoj republici jako malo, ali su zato oni na istaknutim mestima u drzavnom vrhu Hrvacke i uticu na drzavu, narod i informisanje javnosti, kao i sudstvo. Ovo nije nista novo to se desavalo i za vreme NDH kada je ustastvo na kraju postao mas pokret, a nemacku okupaciju ste docekali sa cvecem i osmesima u centru Zagreba. Tvrditi da je u Jasenovcu nastradalo manje ljudi nego sto jeste je uzasno, igrati se sa brojkama stredalih je odvratno ma ko da to cinio. Ne verujem da je jevreskim organizacijama u interesu da uvelicavaju broj stredalih srba, a oni iz izraela upravo navode cifre od 1,000 000 srba stradalih u ustaskom rezimu. Treca stvar, revolucionarni pokret Draze Mihajlovica kojeg je podrzaval i engleska kruna i koji je bio prvi gerilski antifasisticki pokret, porediti sa ustaskim pokretom je apsurdno. To sto su ih komunidti pokusali izjednaciti, i nama ispirali mozak svojim neistinama iz kojih su samo oni imali koristi je netacno. Istoriski podaci koji su veoma brizno godinama skrivani od javnosti dokazuju da je cetnicki pokret bio oslobodilacki pokret, a svi istoriski podaci pokazuju sta je bio ustaski pokret, a u ostalom skorija proslost nam je to i dokazala, kada ste bez i malo milosti proterali ostatak srba sa vekovnih ognjista. Prema tome nismo isti, narocito u grehovima koji su pocinjeni na nasim prostorima.

Stasa

25.07.2022. 19:32

Predsednik nece nikada odustati od posete, i narod Srbije ga podrzava u tome. Niko ne moze srbima zabraniti posetu Jasenovcu, a Hrvatska zbog svoje sramote treba da se izbaci iz EU!

Elena

25.07.2022. 19:33

Znamo mi i bez Milanovića ko je kakav, Tadiću nije nikada bila bitna Srbija ni Jasenovac, Takođe, Vučić je prvi predložio i sproveo u delo obeležavanje Oluje. I u tome je bio prvi.

Dragan

25.07.2022. 19:33

Milanović je pravi primer onoga kada pokušaš da se izvadiš iz neugodne situacije i predataviš se jačim nego što jesi, a samo se još više ukopaš neumesnim komentarima. Međutim, i takav čovek kaže poneku tačnu stvar - a ovog puta je to da je Vučić ipak prvi koji je u svojstvu predsednika zatražio posetu Jasenovcu.

olja

25.07.2022. 20:06

nikada nece biti zaboravljeno vise stotina neduznih zrtava. Koliko god ustase pretile, Vucic ce uvek hrabro negovati kulturu secanja na sve ubijene u Jasenovcu.

Lara

25.07.2022. 21:19

Hrvatska vise ne zna koji nacin da nadje da spere ljagu i ispegla skandal koji su izazvali pa su sada poceli da povezuju sa ratom, sa avionom. Vucic nije trazio pocasti, niti zeleo sluzbeno da pravi senzaciju i pompu a da jeste to bi izbio jos veci skandal. Zeleo je da polozi cvece zrtvama i to je sve. Velika sramota za Hrvatsku.

Mika

26.07.2022. 08:51

Predsednik Vucic postuje pravila diplomatskih odnosa i ne bih se iznenadio da opet izmisljate lazi. Predsednik Srbije bori se svim srcem za svoju drzavu i svoj narod.

Mila

26.07.2022. 10:43

Predsednik radi svoj posao najbolje sto moze, cuva secanja na nevine zrtve i to sto zeli je sasvim normalno, ne dotice ga mnogo sta se prica a i ne treba jer radi pravu stvar

miko

26.07.2022. 11:09

Vucic je dugo vremena pokusavao da uspostavi dobrosusedske odnose ali u tome su ga sprecavale bas te ustase,dokle,dosta je bilo sta zelite recite konkretno,jeste ljubomorni na Srbiju i njenog vodju.

Miso

26.07.2022. 15:15

Ustase su bile separatisticke fasisticke snage Hrvatskog naroda, a Cetnici su bili regularne jedinice Jugoslavije koji su se borili protiv fasista i komunista. Sve osude fasistima, i sve pocasti cetnicima, herojima Jugoslovenske vojske!!!