RODIĆU PRIPISALI DA JE PROVOCIRAO: Hrvatski mediji lažno optužili novinara "Pečata" i "Novosti"

V. N.

09. 08. 2022. u 09:40

HRVATSKI mediji, među kojima "Jutranji list" i portal "Indeks.hr", lažno su optužili urednika "Pečata" i kolumnistu "Večernjih novosti" da je napravio provokaciju na grobu pevača Olivera Dragojevića.

РОДИЋУ ПРИПИСАЛИ ДА ЈЕ ПРОВОЦИРАО: Хрватски медији лажно оптужили новинара Печата и Новости

Foto privatna arhiva

Objavili su neistinu da je na godišnjicu Dragojevićeve smrti posetio njegov grob i tu ostavio knjigu govora Slobodana Miloševića.

Portali u Hrvatskoj objavili su tekst o "Vučićevom propagandisti", kako nazivaju Rodića, koji vrvi od neistina:

"Kako se vidi iz objave od 1. kolovoza, Rodić je baš u vrijeme kada se obilježavala godišnjica smrti Olivera Dragojevića posjetio njegov grob u Veloj Luci i na njemu ostavio knjigu ratnog zločinca Slobodana Miloševića Godine raspleta. Radi se o zbirci njegovih govora."

Rodić za "Novosti" kaže da niti je bio na grobu Olivera Dragojevića, niti je tamo odneo Miloševićevu knjigu. Kaže i da je navodna objava na njegovom fejsbuk-profilu - falsifikat!

- Ta fotografija sa groba iz Vele Luke čista je montaža! Ona nikada nije bila na mom profilu. Prvog avgusta je mojoj supruzi bio rođendan i nismo mrdnuli nigde sa Krka. Ne znam kome je i zbog čega bilo potrebno fabrikovanje ovakvog skandala i ne znam zašto sam iskorišćen baš ja. Posebno me pogađa jer imam rodbinu u Hrvatskoj, koja je uznemirena i uvređena - kaže Rodić.

Foto Jutarnji.hr

Takođe dodaje da on stoji iza svake reči koju je napisao, da otvoreno zastupa prosrpske stavove, ali da ne gaji šovinizam prema Hrvatima.

- Kakav bih ja to čovek bio kada bih na jednom grobu odavao počast mrtvima (Jasenovac, prim. aut.), a drugi na ovaj način skrnavio. To nije moj manir, to nije manir čestitog čoveka - konstatuje Rodić.

Prenela i Nova

LAŽNU fotografiju i vest objavio je i domaći portal "Nova", čiji novinari, kao ni kolege iz Hrvatske, nisu pozvali Rodića da zatraže komentar. Hrvatski mediji su, inače, komentarisali i Rodićevu posetu Jasenovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa