MEŠTANI U ŠOKU POSLE STRAVIČNOG ZLOČINA U BJELOVARU: "Toliko toga je preživeo, da bi ga ubio prijatelj iz detinjstva..."

Novosti online

28. 12. 2023. u 22:36

U PORODICI Stjepana Batkovića ne mogu da veruju da ga je prijatelj tako brutalno ubio. Njegova majka Kata (72) slomljena je otkad je čula najgore vesti. Njegov ubica (45) nalazi se u pritvoru.

МЕШТАНИ У ШОКУ ПОСЛЕ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У БЈЕЛОВАРУ: Толико тога је преживео, да би га убио пријатељ из детињства...

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- U sredu oko 14 sati bili su ovde kod kuće. Majka Kata je bratu Stipici i njegovom prijatelju Ivici servirala ručak, da bi posle otišli u grad u kafić na piće. Šta je kasnije bilo, možemo samo da nagađamo. Imamo neka saznanja da su se posvađali, da bi kasnije brat seo u prijateljev auto. Ne znamo zašto su išli u naselje Jošine i šta je bio uzrok da ga Ivica izbaci iz auta, da bi, kako neki tvrde, uzeo zalet vozilom i udario u njega, govori kroz suze Ankica, čiji je brat, Stjepan Batković, ubijen u sredu u Bjelovaru.

Nažalost, nakon udarca automobila nesretnom 53-godišnjem Stjepanu nije bilo spasa.

Zbog velike brzine njegovo telo je preletelo ogradu i palo na zelenu površinu ispred kuće u Ulici Ivana Gregurića. Hitna pomoć i vatrogasci nisu mu mogli da pomognu. Odmah je pozvana policija, koja je krenula u poteru za vozačem pikapa švajcarskih tablica. Uhapsili su ga i priveli u policiju.

Dan kasnije, dok je policija slagala mozaik ubistva nezapamćenog u bjelovarskom kraju, u dvorištu gde je ležalo telo Batkovića bile su vidljive dve velike mrlje krvi. U porodici preminulog, koji je živeo sa majkom Katom, kažu da su to tragovi povreda na glavi nesretnog čoveka.

Pozlilo mu od šoka

Vlasnik (43) kuće u čijem dvorištu je pronađeno telo Batkovića rekao je da je čuo tupi udarac i izašao iz kuće te da mu je komšinica, koja je bila na balkonu, rekla da je telo čoveka poput lutke letelo kroz vazduh i palo u njegovo dvorište.

- Tad sam se okrenuo i video čoveka da leži. Ubrzo je došla policija i njih sam zamolio da me prevezu u bolnicu jer mi je pozlilo od šoka. Jednostavno nemam snage da razgovaram o tome - rekao je čovek koji je prvi došao do nesretnog Batkovića.

Na njegovoj kući je i dalje vidljiva oštećena ograda. Šta je bio okidač da se prijateljstvo od detinjstva prekine na najbrutalniji način, jer su se dvojica dojučerašnjih prijatelja koji žive gotovo u susednim ulicama družili godinama, najverojatnije će otkriti istraga.

Uhapšeni muškarac (45), je hrvatski državljanin koji je godinama živeo i radio u Švajcarskoj. Iz te zemlje se nedavno, kako se nezvanično saznaje vratio u Hrvatsku. Pre kobnog susreta u kući Batkovića, Ivica se javio telefonom s Paga i rekao da dolazi kod njih. Ništa nije upućivalo na tragediju koja je zaprepastila i zgrozila Bjelovar.

- Ne mogu još da shvatim da je ubijen, a toliko toga je preživeo u ratu iz kojeg je izvukao živu glavu, da bi ga ubio prijatelj iz detinjstva. Brine me kako će mama sad bez njega - kroz suze priča sestra Ankica, koja je nervozno gužvala kuhinjsku krpu u ruci, dok su do nas iz susedne prostorije dopirali jecaji nesretne majke Kate (72).

(24sata.hr)

BONUS VIDEO: OVAKO SU "PALI" NARKO DILERI IZ NOVOG SADA: Zaplenjeno 130 kg marihuane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo