SNAŽNA OLUJA ZAHVATILA KOMŠILUK: Nebo se otovorilo, kiša i led napravili haos na ulicama (VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2024. u 14:40

DRŽAVNI hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinu, što znači da je ovo vreme potencijalno opasno.

СНАЖНА ОЛУЈА ЗАХВАТИЛА КОМШИЛУК: Небо се отоворило, киша и лед направили хаос на улицама (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ivan du Sax

- Mestimično izraženi pljuskovi sa grmljavinom. Moguć grad i prolazno pojačan vetar. Moguće bujične i urbane poplave - navodi se u upozorenju DHMZ-a.

DHMZ je zbog današnjih vremenskih prilika za sedam regija izdao žuto upozorenje. Meteoalarm žute boje na snazi je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog mestimično izraženih pljuskova s grmljavinom. Moguć je grad i prolazno pojačan vetar, kao i bujične i urbane poplave.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, stoji u upozorenju DHMZ-a.

U zagrebačkom naselju Sigečica već pada led.

Nevreme je pogodilo i Zabok.

I na stranici Rain alarm se vide olujni oblaci koji su se već nadvili nad severnim i središnjim delom zemlje.

Portal Neverin javlja da je u unutrašnjosti sve više pljuskova i grmljavine, što se vidi i na njihovim radarskim snimcima.

Žuti meteoalarm je na snazi i za područje Kvarnera i Kvarnerića te za Velebitski kanal zbog mestimične pojačane bure.

U sredu će u prvom delu dana biti promenljiva naoblačenje, lokalno i kiša. Zatim sunčanije, no uz jači razvoj oblaka pljuskovi s grmljavinom najizgledniji su u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vetar slab, na istoku umeren severozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na severnom delu bura, podno Velebita ponegde i jaka. Najniža jutarnja temperatura vazduha između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: NEVREME POGODILO ZRENjANIN: Pljusak u gradu na Begeju, vozila mile ulicama punim vode

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)