AUTOMOBILI PLUTAJU ULICAMA, VODA NA SVE STRANE: Jako nevreme napravilo haos u regionu, obilne padavine i danas prete (FOTO/VIDEO)

Novosti online

31. 05. 2024. u 11:30

GRMLjAVISNKO nevreme praćeno jakom kišom pogodilo je sinoć zapadni deo Istre, gde je u Umagu palo 57,2 mm kiše, dok je u Novogradu za vrlo kratko vreme palo čak 76,1 mm kiše po kvadratnom metru, zabeleženo je na stanici IstraMeta. A i danas meštani strahuju od vremenskih nepogoda.

АУТОМОБИЛИ ПЛУТАЈУ УЛИЦАМА, ВОДА НА СВЕ СТРАНЕ: Јако невреме направило хаос у региону, обилне падавине и данас прете (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Zeleni Umag

Danas je na snazi narandžasti meteoalarm, zbog najavljenog grmljavinskog nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vetrom, zbog čega može doći do bujičnih poplava.

Zbog izlivanja i zadržavanja vode na mnogim mestima u Umagu i Novogradu intervenisali su vatrogasci.

Grmljavinsko nevreme i obilne kiše potopile su delove Krka u noći na petak.

Kako je ispričao čitalac portala 24sata.hr, u mestu Krk poplavljena je robna kuća, trgovina i nekolicina drugih objekata iz kojih vodu sad ispumpavaju.

- Poplavilo je i polje 'Kimpi'. Ovde Krčani uzgajaju svoje voće i povrće koje je sada većinom pod vodom a ni sa autom nije moguće proći. Tu se nalazi cesta koja spaja Krk sa selima Salatići i Vrh - dodao je čitalac.

Prema prognozi DHMZ, obilne padavine mestimično se u Hrvatskoj očekuju i danas.

BONUS VIDEO: NEVREME POGODILO ZRENjANIN: Pljusak u gradu na Begeju, vozila mile ulicama punim vode

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura