RAZBOJNIŠTVO U "TANDEMU": Muškarac masirao ljude, njegova partnerka ih za to vreme pljačkala

Novosti online

07. 06. 2024. u 13:56

ZAGREBAČKA policija prijavila je 35-godišnjakinju i 55-godišnjaka koji se sumnjiče da su počinili pet drskih krađa na štetu starijih osoba u ukupnom iznosu od 18.300 evra. Sumnjiče se za kaznena dela koja su počinili od kraja marta do kraja maja ove godine.

РАЗБОЈНИШТВО У ТАНДЕМУ: Мушкарац масирао људе, његова партнерка их за то време пљачкала

Foto: Shutterstock

Kaznena dela činili su tako da je 35-godišnjakinja prvo telefonom pozivala starije građane i lažno se predstavljala kao medicinski zaposlenik, čime je dovodila oštećenike u zabludu da pruža usluge masaže.

Istraga se nastavlja

Nakon toga, dolazili su do oštećenih u njihove stanove, kojom prilikom je 55-godišnjak simulirao masiranje oštećenika i odvlačio njihovu pažnju, dok je 35-godišnjakinja za to vreme pretraživala sobe, ormare i torbice te otuđivala novac.

PUZ ističe da su otuđivali novčane iznose od 60 do 12.000 evra, te da su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani u zatvorsku policijsku jedinicu, dok je nadležnom Opštinskom kaznenom državnom odvetništvu podnesen poseban izveštaj.

U policiji dodaju da se kriminalističko istraživanje nastavlja jer je kod dvojca pronađeno više odevnih predmeta kojima su se maskirali te veći novčani iznosi i zlatni nakit.

(Indeks)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA RADI OVAJ ČOVEK... Novak Đoković ne samo da je stigao na Vimbldon, već tamo - nema mira (VIDEO)