POKREĆE SE DETALJNA ISTRAGA: Svi se pitaju šta je glavni krivac jučerašnje havarije i nestanka struje širom regiona

Novosti online

22. 06. 2024. u 09:23

KOMITET za sistemske operacije Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije izvršiće detaljnu istragu incidenta koji se dogodio na mreži u jugoistočnom delu elektroenergetskog sistema kontinentalne Evrope koji je uslovio nestanak struje u većem delu Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i delimično Hrvatske.

ПОКРЕЋЕ СЕ ДЕТАЉНА ИСТРАГА: Сви се питају шта је главни кривац јучерашње хаварије и нестанка струје широм региона

D.N.

- ENTSO-E trenutno prikuplja sve relevantne tehničke podatke o ovom događaju od pogođenih TSO-a i pružiće više informacija što je pre moguće - navodi se u saopštenju.

Iz ENTSO-E navode da će, u skladu sa metodologijom skale za klasifikaciju incidenata, Komitet za sistemske operacije ENTSO-E izvršiti detaljnu istragu događaja u narednim sedmicama, uz podršku stručnog panela.

Regionalna havarija dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi delovi četiri države regiona.

U saopštenju ENTSO-E navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata sa ciljem minimiziranja uticaja poremećaja na potrošače.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO