ZA JEDAN DAN POVREĐENO PETORO TINEJDŽERA: Svi u šok sobi, jedno dete se bori za život...

Novosti online

22. 06. 2024. u 12:26

NA belovarskom području u petak su se dogodile tri nesreće u kojima je teško stradalo čak petoro tinejdžera, starosti između 13 i 15 godina.

ЗА ЈЕДАН ДАН ПОВРЕЂЕНО ПЕТОРО ТИНЕЈЏЕРА: Сви у шок соби, једно дете се бори за живот...

Foto: Shutterstock

U jednoj nesreći sleteo je kvad, u drugoj je na dete naleteo  automobil, dok se u trećoj radilo o padu s trotineta. Najteža, u kojoj je teško povređeno troje tinejdžera, dogodila se u petak poslepodne oko 15.45 sati u Bulincu.

U krivini na županijskom putu u Bulincu došlo je do sletanja kvada kojim je upravljala tinejdžerka, a čiji suvozači su bila dvojica dečaka, takođe tinejdžerske dobi, piše Moj portal.

- Usled prebrze vožnje sleteli su u jarak, nekontrolisano su nastavili da se kreću i pritom udarili u betonski most. Nijedno od njih nije imalo kacigu, a tinejdžerka je upravljala kvadom bez dozvole - kažu u policiji.

Direktorka OB Bjelovar, Sanela Grbaš Bratković, potvrdila je da su tinejdžeri teško povređeni.

- Svi su u šok sobi, s teškim povredama glave, a jedno dete bori se za život - rekla je.

Nesreća u kojoj je na dete na zebri naleteo automobil dogodila se oko 20.35 sati u Franjevačkoj ulici, pored zgrade stomatologije.

- Dete se kretalo iz Livadićeve ulice prema Istarskoj, prelazilo je na pešačkom prelazu Franjevačku ulicu, a na njega je naleteo 21-godišnji vozač koji je vozio prema centru grada. Usled pokušaja izbegavanja, vozač je oborio dete koje je palo na kolovoz - rekli su u policiji.

Nakon prijema u bjelovarsku bolnicu, pokazalo se da je devojčica, za koju se nezvanično saznaje da ima 13 godina, zadobila teške telesne ozljede.

Sat vremena kasnije, u 21.35 sati, nova nesreća dogodila se u Zagorskoj ulici u Bjelovaru. Dete je usled neoprezne vožnje palo sa trotineta i zadobilo teške povrede glave. Moj portal nezvanično saznaje da je reč o 15-godišnjem detetu.

Direktora bolnice Sanela Grbaš Bratković potvrdila je kako je u bolnicu primljeno još jedno dete usled pada s skutera koje je takođe tinejdžerske dobi. To bi bilo šesto dete koje je u petak stradalo na bjelovarskom području. Kako je rekla, jedno od dvoje dece koja su učestvovala u nesrećama na trotinetima lakše je povređeno i na posmatranju je, dok su drugo s teškim povredama prevezli u zagrebačku bolnicu.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRUGAČIJE I NIJE MOGLO: Nikola Jokić napravio incident na okupljanju košarkaša Srbije