PADAO GRAD VELIČINE LOPTICE ZA GOLF: Snažno nevreme se sručilo na Sloveniju, ovome se niko nije nadao (FOTO)

Novosti online

12. 07. 2024. u 18:58

DANAS su dve olujne ćelije iznenadile Sloveniju, nakon čega je za deo zemlje izdato narandžasto meteorološko upozorenje, piše 24ur.

ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ЛОПТИЦЕ ЗА ГОЛФ: Снажно невреме се сручило на Словенију, овоме се нико није надао (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Pored jakog vetra i pljuskova, nevreme je ponovo donelo jak grad u Sloveniju, i to veličine golf-loptice. I meteorolozi su iznenađeni.

- Pažnja! U centralnom delu zemlje formira se jaka oluja sa snažnim gradom! Tokom nevremena mogući su jaki udari vetra i pljuskovi. Nijedan meteorološki model nije predvidio ovo - poručili su iz slovenačke Agencije za životnu sredinu (Arso), navodi Neurje.si, prenosi Indeks.

Stanovnici Slovenije su na društvenim mrežama objavili fotografije leda veličine loptice za golf, a kod nekih komada leda prečnik je bio čak šest centimetara.

Prvi olujni sistem stvorio se iznad Furlanije-Julijske krajine i premeštao se prema zapadu zemlje, a u međuvremenu je oslabio. Drugi se stvorio iznad centralne Slovenije te se premešta prema istoku.

"Ponegde može biti jačih udara vetra"

Meteorolog Luka Ravnik iz Arsoa za 24ur kaže da još ponegde može biti jačih udara vetra.

Osim narandžastog upozorenja zbog nevremena za delove Slovenije, izdato je upozorenje za celu zemlju zbog velikih vrućina.

U delovima zemlje i bura pravi probleme, a zbog padavina je moguća velika količina vode na putevima. Vozači u Sloveniji su pozvani da voze oprezno i da se ne zaustavljaju ispod nadvožnjaka i u tunelima.

BONUS VIDEO: GORELE SU BAKLjE: Nesvakidašnji prizor iz Loznice snimljen dronom - lilanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)