CVIJANOVIĆEVA NEMA DILEMU: Najveća opasnost za BiH vreba iz Sarajeva

Novosti online

20. 07. 2024. u 11:58

SRPSKI član Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da najveća opasnost za opstanak BiH vreba od političara u Sarajevu, koji, po njenim rečima, svoje delovanje i retoriku zasnivaju isključivo na mržnji prema svemu srpskom.

ЦВИЈАНОВИЋЕВА НЕМА ДИЛЕМУ: Највећа опасност за БиХ вреба из Сарајева

Foto: Printskrin


- Oni sebi pokušavaju da podignu politički rejting time što pokušavaju da vode neke rasprave ili polemike sa drugima koji su dokazani državnici. Ali, u suštini, kad malo to sve ogolite i pogledate kako to izgleda, onda vidite da tu postoji samo jedna velika mržnja, netrpeljivost, nepostojanje želje da gradite bolje odnose - istakla je Cvijanović u intervjuu za "Glas Srpske".

Komentarišući izjave sa komemoracije u Potočarima, a zatim i nakon što su članovi Delegacije EU položili venac na groblju srpskih žrtava u Bratuncu, Cvijanović je istakla da je očigledno da bošnjačkim zvaničnicima smetaju i mrtvi Srbi, prenosi Srna.

- Njima smeta sve što ima veze sa Srbima, sve što je srpsko, pa im tako smetaju i mrtvi ljudi, odnosno žrtve rata i nastoje na svaki mogući način da održe svoju priču da u BiH postoje žrtve samo na jednoj strani. Nažalost, i međunarodni predstavnici ovde su im čitav niz godina, evo sad već i decenija, davali krila u promociji takve priče - smatra Cvijanović.

Ona je saopštila da ju je posebno zabrinula pretnja koju je direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić uputio, nakon što su članovi Delegacije EU položili venac na groblju u Bratuncu, koji je, kako je navela, rekao "da će neko pakleno platiti".

Cvijanović je dodala da nije očekivala da bilo ko iz političkog Sarajeva osudi takav govor, ali da bi bilo lepo i dobro za budućnost zemlje da neko izađe i kaže Suljagiću da je preterao i da preti drugim ljudima.

Govoreći o obraćanju člana Predsedništva Denisa Bećirovića na komemoraciji u Potočarima, koji je pominjao i Srbiju i Beograd, Cvijanović je navela da bi Bećirović, da je pravi državnik, pozvao sve ljude da pokažu poštovanje prema žrtvama, kao i da se privedu pravdi, kako je naglasila "svi oni koji su kamenovali i gotovo linčovali, predsednika Srbije Aleksandra Vučića" u Potočarima.

Prema njenom mišljenju, BiH je u odnosu na Srbiju -mala, nikakva, ekonomski nedokaziva država, bez velikih projekata, ambicija i dogovora koji mora da postoji u okviru BiH da biste uopšte mogli da realizujete velike ekonomske projekte.

-Mi u Srpskoj smo srećni kad vidimo napredak koji se događa u Srbiji, volimo što Srbija ima ekonomsku i političku snagu i ponosni smo na to - poručila je Cvijanović.

Osvrćući se na rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, Cvijanović je rekla da je na sceni bila uzurpacija procedura i uzurpacija institucija,a da je samo glasanje pokazalo da je veliki broj država prepoznao da u tome leži jedna od veliki pretnji.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Minut i po zbog kojih nijedan medij u BiH nije smeo da prenese Vučićev intervju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DODIK BI DA RAZGOVARA SA ILONOM MASKOM: Ovo bi bila tema