DODIK BI DA RAZGOVARA SA ILONOM MASKOM: Ovo bi bila tema

Novosti online

20. 07. 2024. u 12:44

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ga raduje što postoji povećano interesovanje investitora za mineralna i rudna bogatstva Republike Srpske, o čemu bi, kako kaže, bilo interesantno razgovarati i s Ilonom Maskom.

ДОДИК БИ ДА РАЗГОВАРА СА ИЛОНОМ МАСКОМ: Ово би била тема

Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP


- Bilo bi interesantno i korisno razgovarati o tome sa Ilonom Maskom, jednim od najvećih inovatora 21. veka, o našim potencijalima, posebno jer je on zaslužan za očuvanje snage imena i slave našeg Nikole Tesle, najvećeg naučnika i pronalazača 20. veka - napisao je Dodik na platformi X.

Dodik je ocenio da su se Srbi, kroz istoriju, utemeljili na Balkanu racionalno koristeći rudna bogatstva za jačanje države, kulture i vere.

       

Dodik je u petak pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, ističući da je to jedan od veoma značajnih iskoraka za dalji napredak i razvoj Srbije.

On je rekao da je Republika Srpska spremna i zainteresovana za učešće u ovim aktivnostima sa Srbijom, kao i da će još bolja i sigurnija budućnost Srbije značiti mnogo i za Srpsku, jer je reč o istom regionu.

Dodik je podsetio da su dosadašnja istraživanja pokazala da Srpska obiluje značajnim količinama mineralnih sirovina, koje su danas veoma tražene u zemljama EU i širom sveta, naglašavajući da je njihovo iskopavanje velika razvojna šansa i mogućnost za dalji razvoj.

   

-Naše potencijale ćemo svakako pridružiti naporima Srbije i naših drugih prijatelja i partnera u Evropi i svetu, vodeći odgovornu politiku, pre svega u interesu Srpske i naših stanovnika, primarno vodeći računa o ekološkim pitanjima i pitanjima zaštite zdravlja, gde će struka biti potpuno uvažena i uključena - zaključio je Dodik. 

(Tanjug)

BONUS VIDEO: DODIK PORUČIO: Bez snažne Srbije, koju vodi Vučić, nema ni opstanka RS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CVIJANOVIĆEVA NEMA DILEMU: Najveća opasnost za BiH vreba iz Sarajeva