ODLOŽENO PRVO SUĐENJE ZA UBISTVO MALE VANJE I PANČA: Nadležni obrazložili odluku, ovo je razlog zašto Palčo ne ide pred sudiju 30. jula

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 07. 2024. u 15:26

LjUPČE Palevski Palčo trebalo je da se pojavi krajem meseca na Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju kao glavnoosumnjičeni za dvostruko ubistvo maloletne Vanje Đorčevske i Velešana Panča Žežovskog, ali je to odloženo, javlja Skopje1.

ОДЛОЖЕНО ПРВО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО МАЛЕ ВАЊЕ И ПАНЧА: Надлежни образложили одлуку, ово је разлог зашто Палчо не иде пред судију 30. јула

Foto: Printskrin/Fejsbuk

U Skoplju je odložen početak suđenja osumnjičenom Ljupču Palevskom za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog, koje je trebalo da bude održano 30. jula.

Sud je, naime, prihvatio predlog o spajanju dva postupka pa će na narednom ročistu u sudnici osim Palevskog sedeti i četvorica saizvršilaca optuženih za dvostruko ubistvo.

Foto: Društvene mreže/MUP S. Makedonije

- S obzirom na to da je istraga protiv osumnjičenog Ljupča Palevskog Palča okončana i po obaveštenju o završenom istražnom postupku biće sastavljen i podnet optužni predlog koji se odnosi na isti krivično-pravni događaj za koji je predmet K.br. 1339/24 protiv još četvorice okrivljenih, a takođe se radi o istim dokazima, iz Skopskog javnog tužilaštva, prema čl. 28 Zakonika o parničnom postupku, podneće se i predlog za spajanje dva postupka - navodi se iz tužilaštva.

Uzimajući u obzir pristigli predlog tužilaštva, a radi ekonomičnosti i efikasnosti postupka, sud je ukinuo naredbe za postupanje okrivljenima kojima se izdržava mera pritvora i mera kućnog pritvora i suđenje.

- Veće će, u skladu sa odbranom, zakazati novi datum početka glavnog pretresa o čemu će stranke i javnost biti blagovremeno obavešteni - kažu u Osnovnom krivičnom sudu Skoplje.

Osnovni krivični sud u Skoplju je saopštio da će novi datum biti određen naknadno o čemu će stranke blagovremeno biti obaveštene, preneli su skopski mediji.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi