UHAPŠEN PLJAČKAŠ GROBOVA: Bizarna priča iz komšiluka

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

31. 07. 2024. u 19:46

ZAGREBAČKA policija završila je istragu protiv 42-godišnjeg muškarca osumnjičenog za provalu u grobnice na Gradskom groblju Miroševac

УХАПШЕН ПЉАЧКАШ ГРОБОВА: Бизарна прича из комшилука

Foto: Profimedia

Kako piše Index.hr, razotkriven je 20. jula kada je došao na Gradsko groblje Miroševac s namerom da provali u starije grobnice u potrazi za vrednim nakitom. Uz pomoć alata, provalio je u četiri grobnice.

Nakon što je otvorio pokrovne ploče grobnica, napravio je otvore dimenzija oko 10x10 cm na četiri metalna kovčega kako bi došao do predmeta unutar njih. Zatim je vraćao pokrovne ploče na grobnice kako bi prikrio svoje delo.

Oko 11.30 radnici groblja primetili su ga kako čuči pored jedne od grobnica. U trenutku kada su ga videli, osumnjičeni je pobegao s lica mesta, ostavljajući za sobom alat - metalni pajser, čekić i druge predmete, kao i jaknu. U džepovima jakne pronađeni su prsten i dva ručna sata uzeta s pokojnika.

Policija je ubrzo stigla na lice mesta i obavila uviđaj. Kroz razgovor s porodicama pokojnika, utvrđeno je da je osumnjičeni na isti način provalio u još četrnaest grobnica na istom groblju. U pokušaju da prikrije krivična dela, uvek je vraćao pokrovne ploče na grobnice nakon provale, napomenula je policija.

Policajci su 42-godišnjaka pronašli, uhapsili i predali u pritvor. Tokom istrage utvrđena je sumnja da je počinio krivična dela povrede mira pokojnika i teške krađe u pokušaju. Protiv njega je podnet izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu. Istraga se nastavlja.

BONUS VIDEO: PROSLAVA RATNE MORNARICE: Vladimir Putin prisustvovao glavnoj paradi u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića