DRAMATIČNI PRIZORI U REGIONU: Požari i dalje bukte, preko 40 lokacija bilo ugroženo vatrenom stihijom (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

07. 08. 2024. u 14:36

U PROTEKLA 24 sata na teritoriji Severne Makedonije registrovan je ukupno 41 požar, aktivno je i dalje šest, devet je pod kontrolom, a 26 je ugašeno, saopšteno je danas iz Centra za krizni menadžment (CMC).

ДРАМАТИЧНИ ПРИЗОРИ У РЕГИОНУ: Пожари и даље букте, преко 40 локација било угрожено ватреном стихијом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ Kosovo-Online Uživo

Aktivni požari su u opštini Makedonski Brod, kod sela Taževo i Breznica i kod "Jasena." Drugi je na teritoriji opština Demir Hisar i Ohrid - Ilinska planina, kod sela Vitovo, Bazernik, Malo Ilino i Brežani.

Treći je na teritoriji opštine Čaška, kod sela Papradište i Oreše, a četvrti u rejonu opštine Petrovec, kod sela Gradmanci i Divlje. Požar je aktivan i u Opštini Kočani - mestu zvanom "Panađur," u blizini odmarališta Ponikva, kao i u opštini Studeničani, kod sela Dračevica i Crvena Voda.

Od požara koji su stavljeni pod kontrolu, dva su u opštini Studeničani, po jedan u opštinama Đevđelija, Ohrid, Makedonski Brod, Plašnica, Delčevo, Prilep, kao i jedan koji je na teritoriji dve opštine – Bogdanci i Dojran, saopšteno je iz CMC, preneli su skopski mediji.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: MAGIČNA ETNA: Pogledajte spektakularnu erupciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!