MORE PODIVLJALO, SNAŽAN VETAR RAZBIO BRODOVE: Nevreme pogodilo Hrvatsku, dramatično u Zadru (FOTO)

Novosti online

08. 08. 2024. u 08:47

UPOZORENjE na grmljavinsko nevreme na snazi je za dve regije, riječku i gospićku, a meteorolozi navode da su mestimično mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom i olujnim udarima vetra.

МОРЕ ПОДИВЉАЛО, СНАЖАН ВЕТАР РАЗБИО БРОДОВЕ: Невреме погодило Хрватску, драматично у Задру (ФОТО)

Foto Tanjug

Grmljavinsko nevreme stiglo je u sredu uveče iz smera Slovenije u Hrvatsku i donelo kišu, grmljavinu i snažan vetar.

U Umagu je snažan vetar razbio brod na moru.

- More je podivljalo - rekao je čitalac.

Jak vetar je noćas zahvatio Zadar i nosio je sve pred sobom. Jedrilica koja se nalazila nedaleko od obale stradala je zbog snažnih udara vetra. Bila je usidrena nešto dalje od obale, ali udar vetra bacio ju je na nju.

Kako javlja HRT jutros, svih 10 članova posade spaseno je i prošli su nepovređeni. Radilo se o slovenskim državljanima.

Upozorenje za grmljavinsko nevreme na snazi je za dve regije, riječku i gospićku, a meteorolozi navode da su mestimično mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom i olujnim udarima vetra.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - stoji na stranici DHMZ-a.

Državni hidrometeorološki zavod navodi da će kiše biti i u četvrtak.

Prema saopštenju, biće delimično sunčano s promenljivim naoblačenjem, kiše i grmljavine biće prvo u unutrašnjosti i na delu severnog i srednjeg Jadrana, te ponovo uveče, uglavnom na severozapadu.

Najviše sunca i uglavnom bez kiše očekuje se na krajnjem jugu. Na snazi je i meteoalarm za toplotni talas i temperature preko 34 °C, a odnosi se na riječku, splitsku, kninsku i dubrovačku regiju. Ostatak Hrvatske je u "zelenom".

Iz DHMZ-a navode da je moguća pojava zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osetljive populacije, najpre kod starijih i male dece, te da se slušaju saveti nadležnih službi.

Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar, a na Jadranu umeren severozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura biće uglavnom između 28 i 32, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 32 do 35 °C.

Za vikend će opet rasti temperature, a čini se da dolazi topli front koji bi mogao da donese temperature preko 35 stepeni, ponegde i do 40 °C.

(Telegraf/24sata.hr)

BONUS VIDEO: PROVALA OBLAKA U BEOGRADU: Snažno nevreme, kiša lije ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!