"SUZE SE SAME SLIVAJU NIZ LICE": Potresna ispovest čoveka koji je ostao bez trojice prijatelja nakon tragedije na Jadranu

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

13. 08. 2024. u 13:43

POSLE TRAGEDIJE u Malom Lošinju, u kojoj su tri pomorca Jadrolinije u padu rampe na mestu poginula, a jedan je ozleđen, nema čoveka koji nije ostao šokiran, a posebno posada broda.

СУЗЕ СЕ САМЕ СЛИВАЈУ НИЗ ЛИЦЕ: Потресна исповест човека који је остао без тројице пријатеља након трагедије на Јадрану

Foto: Printskrin

Stoga je celokupna posada izmenjena novom, a jedan od njih koji je deo nove posade opisao je i šokantan dolazak na ovaj brod nakon nezapamćene tragedije u Malom Lošinju.

- Zaposlen sam na Jadroliniji već 15 godina i obožavam posao koji radim, kako prvi dan, tako i danas. Bio sam na slobodnim danima sve do jutros dok mi nije zazvonio telefon poziv iz kadrovske službe. "Morate ići na Lastovo danas", kaže mi nadležni. Nakon strašnih i nemilih događaja koi su se desili juče ni sekunde se nisam dvoumio, samo sam poluglasno odgovorio - ok krećem.

Negde u popodnevnim satima stiže kombi sa smenom iz Splita u Zadar po mene. Tu se nakratko rukujemo, neke poznajem a neke ne. Ubacujem kofer, sedam u kombi i krećemo put Lošinja. Celo putovanje u kombiju muk, tu i tamo koja reč, svako je u svojim mislima i tako do Lošinja.

U večernjim satima stižemo pred Lastovo u Lošinj, ispred broda. Čeka nas smena, padaju zagrljaji, a suze se same slivaju niz lice, scena je, ajme strašno i ja plačem, naviru sećanja na kolege koje su nastradale. Nakon nekoliko minuta odvajam se od njih, odlazim do mesta gde su nastradali .

Prekrstim se, izgovorim "Oče naš", "Zdravo, Marijo" i "Slava Ocu", te tiho zamolim Gospodina da ih prigrli i dovede u Kraljevstvo Božije. Vrativši se uzeo sam svoje stvari i sišao do prostorija gde su naše kabine (sobe), e tu se raspadam skroz, plačem toliko da se ne mogu zaustaviti jer u kabinama do mojih još juče ujutro su spavale moje kolege kojih danas više nema. Ovo mi je jedan od najgorih i najtežih ukrcavanja na brod - napisao je u potresnoj objavi.

(Morski.hr)

BONUS VIDEO: Svedočenje komšije poginulog mladića Milana koji je spasio decu iz jezera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sve veći broj organizacija integriše održivost u svoju poslovnu strategiju:  Šta tačno znači „održivost u poslovanju“?