FALSIFIKOVAO MILIONE EVRA: Uhapšen službenik u Severnoj Makedoniji, sumnja se da je falsifikovao novac

Novosti online

14. 08. 2024. u 16:30

ZVANIČNIK vlade Severne Makedonije uhapšen je zbog sumnje da je masovno proizvodio milione lažnih kovanica od 2 evra, saopštila je u utorak agencija za sprovođenje zakona Evropske unije.

ФАЛСИФИКОВАО МИЛИОНЕ ЕВРА: Ухапшен службеник у Северној Македонији, сумња се да је фалсификовао новац

Foto Shutterstock

Istraga koja je trajala nekoliko meseci, koju su sprovele vlasti Severne Makedonije i takozvanog Kosova uz podršku agencije Europol, otkrila je navodnu operaciju falsifikovanja i dovelo do hapšenja 34-godišnjeg osumnjičenog u Prištini, navodi se u saopštenju Europola.

Muškarac je bio zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Severne Makedonije, dodao je Europol, napominjući da su vlasti takođe zaplenile "mašine za proizvodnju falsifikovanog novca, hiljade sastavljenih kovanica, prstenove i jezgra" na više lokacija u Severnoj Makedoniji.

Eurojust, agencija EU za saradnju u krivičnoj pravdi, saopštila je da je muškarac "osumnjičen za proizvodnju oko 2 miliona lažnih kovanica od 2 evra, koje su trebale da uđu u cirkulaciju na tzv. Kosovu", preneo je Politiko.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE OČEKIVAO! Evo šta su tašta i tast uradili kada je Dušan Mandić doneo treće olimpijsko zlato u vaterpolu (VIDEO)